Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Zilveren Kruis lanceert prijszoeker voor inzicht zorgtarieven

Blogs .Net
1-11-2018
Zilveren Kruis heeft op haar website de prijszoeker gelanceerd. Deze online toepassing geeft inzicht in de tarieven voor behandelingen die het meeste eigen risico kosten, namelijk bloedonderzoek, echo, MRI, CT-scan en röntgen. Wortell heeft voor Zilveren Kruis de prijszoeker ontwikkeld op basis van MVC. De prijszoeker is ontstaan vanuit de vraag vanuit partijen zoals de consumentenbond en de eigen klanten. Zilveren Kruis wilde echter niet een PDF met alle tarieven online zetten, maar een gebruikersvriendelijke tool zodat klanten er ook daadwerkelijk wat aan hebben. Voor de realisatie hiervan zijn ze bij Wortell uitgekomen. Vincent van der Laan, Senior Technisch Consultant van Wortell: "Samen met Zilveren Kruis hebben we vanuit Wortell de behoefte geïnventariseerd en vervolgens de vertaling gemaakt naar de online wereld. Om de toepassing tastbaar te maken hebben we met behulp van wireframes een eerste opzet gemaakt. Dit heeft de basis gevormd voor de realisatie van de prijszoeker."
"Zowel consumentenorganisaties als ook de klanten van Zilveren Kruis reageren erg positief op de prijszoeker en wij zijn dan ook trots dat Wortell dit product van begin tot eind heeft mogen ontwikkelen."
In de prijszoeker kunnen verzekerden kiezen welke kosten ze willen inzien. Aan de hand van de postcode zien de verzekerden vervolgens direct waar ze in de buurt terecht kunnen en tegen welke prijs. “Zo weten ze direct waar ze aan toe zijn en krijgen ze grip op de kosten die ze zelf betalen”, zegt Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop. Zilveren Kruis Prijszoeker De prijszoeker is ontwikkeld op basis van MVC (Model View Controller). Dit is een ontwerppatroon dat het ontwerp van complexe toepassingen opdeelt in drie eenheden met verschillende verantwoordelijkheden. Het scheiden van deze verantwoordelijkheden bevordert de leesbaarheid en herbruikbaarheid van code. Ook zorgt het ervoor dat veranderingen in een van de eenheden niet direct invloed hebben op de andere eenheden. Bezoek voor meer informatie over de prijszoeker de website van Zilveren Kruis.