Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Efficiënt en duurzaam met Videobutler voor Lamb Weston Meijer

Cases
27-11-2020

Lamb Weston/Meijer bestaat sinds 1994 als joint venture tussen ConAgra Foods Lamb Weston (USA) en Meijer Frozen Foods (NL). Het bedrijf maakt diepgevroren aardappelproducten en gedroogde aardappelvlokken. Deze producten worden verkocht onder het merk Lamb Weston in meer dan 100 landen over de hele wereld. Lamb Weston/Meijer is actief in EMEA (Europe, Middle East en Africa). Met een huidige productiecapaciteit van 700.000 ton aardappelproducten op jaarbasis biedt Lamb Weston/Meijer werk aan ruim 1.200 medewerkers. Er zijn vijf fabrieken in Europa. Het hoofdkantoor is in Kruiningen en sinds 2014 is er een marketing- en saleskantoor in Breda gevestigd.

Videoconferencing bij Lamb Weston/Meijer

Er werken veel medewerkers door heel EMEA. Manager IT Service Jolanda van de Linde: “Om efficiënt samen te kunnen werken hadden wij een aantal Polycom systemen in gebruik. Dat is prima apparatuur, maar in de praktijk moest er altijd iemand van IT bij komen om het werkend te krijgen.

Op een gegeven moment zijn wij overgaan naar Microsoft Office 365 in de Cloud en het gebruik van Skype voor Bedrijven (Lync). Dit werkt goed voor 1-op-1 communicatie maar niet voor grotere groepen. We wilden onze bestaande systemen koppelen met Lync om op die manier groepen te kunnen laten deelnemen. We hebben meerdere bedrijven gesproken maar geen enkele partij kon dit voor ons realiseren. Uiteindelijk zag ik een filmpje van de Videobutler en heb contact opgenomen met Wortell.”

De keuze voor Wortell

Jolanda van de Linde: “Toen bleek dat Wortell deze uitdaging wel aan kon, moest er nog akkoord komen op het benodigde budget. Wij hadden een belangrijke meeting in een hotel waar geen videoconferencing faciliteiten waren. Wij hebben Wortell uitgedaagd en zij hebben die handschoen opgepakt; ze kwamen met een volledig systeem naar het hotel.

Dat systeem werkte prima, alleen kon de IT afdeling van het hotel de verbinding niet tot stand brengen. Uiteindelijk heeft een medewerker van Wortell het probleem opgelost. Nog tijdens de meeting hoorden wij al mensen zeggen dat ze dit ook in ons kantoor in Breda wilden hebben en we zijn met Wortell in zee gegaan.” Voor deze locatie heeft Wortell nieuwe Cisco apparatuur geleverd. De bestaande systemen konden worden hergebruikt en zijn gemigreerd naar de Wortell service. De verbinding tussen de verschillende kantoren in EMEA en Amerika verloopt via het Wortell netwerk.

“Wortell regelt alles wat ze beloven.”

Ervaringen met Wortell

Jolanda van de Linde: “Videoconferencing werkt met Wortell heel eenvoudig. Je boekt een meeting met de locaties die je nodig hebt plus de Videobutler. De Videobutler zet de meeting op en het werkt gewoon. De Videobutlers komen ook in beeld, wat heel professioneel overkomt.

De mensen van Wortell zijn heel betrokken. Ik heb het gevoel dat zij het nog belangrijker vinden dan wij dat een meeting goed verloopt en niets mis gaat. Als je mailt krijg je snel een reactie en ze zijn erg flexibel. Wij hebben regelmatig overleg met Lamb Weston US en ook in de avond krijgen we gewoon support. Wortell regelt alles wat ze beloven.”

De voordelen van video- conferencing

Jolanda van de Linde: “Videoconferencing met Wortell biedt een aantal grote voordelen voor Lamb Weston/Meijer. Om te beginnen werken we nu veel efficiënter en duurzamer: omdat er minder gereisd hoeft te worden belasten we het milieu minder.

Het neemt ook de stress weg die kenmerkend was voor videoconferencing. Een meeting met meerdere mensen plannen is vaak al lastig, dan moet de techniek niet in de weg zitten. Verder werkt het vooral simpel. Onze medewerkers zijn er echt fan van omdat ze het zelf kunnen regelen zonder IT nodig te hebben.

Voor ons als IT afdeling biedt het ook voordelen. Omdat Wortell de videoconferencing bedient, zitten de gebruikers niet meer aan de systemen. En als je er niet aan komt, kan er ook niet veel mis gaan. Als IT afdeling doe je veel dingen die onzichtbaar zijn voor de organisatie. Voor ons is het dus erg leuk om te horen dat de gebruikers er zo blij mee zijn.”

Meer weten over videoconferencing?

Bekijk Videobutler

Videobutler levert hoogwaardige videoconferencing apparatuur waardoor videovergaderen altijd stabiel en eenvoudig is.