Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Hoe ziet de overgang naar een nieuwe IT-omgeving eruit?

Cases
7-6-2024

Onlangs heeft een grote IT-migratie plaatsgevonden bij HLB Blömer accountants en adviseurs. Dit project is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Wortell. Met deze succesvolle afronding van het migratieproject zetten we een belangrijke stap voor de toekomst!

Het project kenmerkte zich door een uitzonderlijke samenwerking tussen de teams van HLB Blömer en Wortell. Hun gezamenlijke inspanningen waren essentieel voor een naadloze overdracht en efficiënte integratie van systemen en processen. Deze synergie tussen beide organisaties benadrukt het belang van samenwerking en gecoördineerde inzet bij het realiseren van succes in complexe projecten. "De toewijding en inzet van het projectteam waren onmisbaar en droeg bij aan het succes van dit project," zo benadrukt Esther van Huizen – partner HLB Blömer.

Technische uitdagingen
Uitdagingen die succesvol omgezet werden in overwinningen, benadrukken de bekwaamheid en het aanpassingsvermogen van het team. Dit heeft niet alleen bijgedragen aan de succesvolle afronding van het project, maar heeft ook waardevolle inzichten en ervaringen opgeleverd die in toekomstige projecten toegepast worden.

Optimale beperking  van bedrijfsimpact
De werkomgeving werd met minimale onderbreking offline gehaald, wat ervoor zorgde dat de impact op de bedrijfsvoering beperkt bleef. Door een gedegen voorbereiding in de week ervoor en het accent van de werkzaamheden in het weekend konden de bedrijfsprocessen na het weekend grotendeels als normaal worden hervat. De nadruk lag op het minimaliseren van verstoringen voor de eindgebruikers.

“We zorgden ervoor dat aan het einde van de dag, iedereen weer overal bij kon”. – Erwin Teekema – project manager Wortell.

Communicatie
Het succes van het migratieproject is mede te danken aan de begrijpelijke communicatie en betrokkenheid van het management. Hun actieve rol en duidelijke richting waren cruciaal voor het motiveren van de teams en het waarborgen van de projectdoelstellingen. De Wortell change- en adoptie management consultants fluisterden hierbij vanuit de coulissen de juiste toon en inhoud in.

De reacties van de medewerkers op de transitie zijn positief. De overgang van systemen gerelateerd aan Microsoft verliep vlekkeloos, terwijl bedrijfsspecifieke  applicaties meer gerichte aandacht en zorg vereisten. Voor eventuele vragen of problemen na de migratie staat de service desk van Wortell klaar om ondersteuning te bieden, terwijl het projectteam de dagen erna nog beschikbaar was voor onmiddellijke assistentie.

Toekomstvisie
De omgeving van HLB Blömer is 'as is' overgenomen, wat inhoudt dat de bestaande systemen en processen in hun huidige staat zijn geïntegreerd. Deze benadering biedt een unieke gelegenheid om de huidige infrastructuur te evalueren en te verbeteren. Marc Decloedt, service delivery manager bij Wortell, benadrukt de impact van de migratie: “Deze migratie vertegenwoordigt meer dan een simpele verandering; het is een katalysator voor verdere innovatie en optimalisatie binnen HLB Blömer. Bij Wortell hebben we een robuust fundament gelegd, waardoor we ons nu kunnen concentreren op duurzame groei en het verbeteren van alle facetten van onze bedrijfsactiviteiten."

Met de succesvolle afronding van het migratieproject zet HLB Blömer een belangrijke stap voor de toekomst. Het bedrijf is dankbaar voor de toewijding en inspanningen van iedereen die is betrokken bij dit project en kijkt met optimisme uit naar toekomstige ontwikkelingen.