Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Realiseren van een wereldwijd schaalbaar Azure platform met Azure Arc en Kubernetes

Om een toekomstbestendige, moderne Azure-infrastructuur op te zetten bij KPMG Ignition Tokyo (KIT) en andere landen, bouwt de organisatie aan een pan-Aziatisch platform. Op dit Azure-platform kunnen de verschillende kantoren applicaties compliant ontwikkelen en implementeren. Wortell werd gevraagd om mee te werken aan dit project. Samen met het KPMG-projectteam bouwen we een generieke infrastructuur (Azure Landing Zone) terwijl we een schaalbaar dataplatform opzetten, gebruikmakend van de nieuwste cloudtechnologieën zoals Azure Arc, Synapse, Docker en Azure Kubernetes.

Het bleef niet onopgemerkt door Microsoft. Onlangs werd de zaak KPMG zelfs onder de aandacht gebracht bij Microsoft Build. Bekijk de video van Microsoft over het project hier

De Azure Landing Zone met kwaliteitscontroles

We ontwikkelen een Azure-blauwdruk - eerst voor KIT; dan voor de andere landen die het nodig hebben. Met deze blauwdruk kunnen de verschillende kantoren snel een Azure-omgeving opzetten met een vergelijkbare infrastructuur. Aangezien compliance essentieel is voor KIT, kun je elke wijziging die binnen het platform wordt aangebracht via een codeketenproces zien. Kwaliteitscontroles worden gebruikt om de code automatisch te testen aan de hand van best practices en KPMG-standaarden die zijn ontwikkeld. Wijzigingen worden pas doorgevoerd na beoordeling en goedkeuring. Hierdoor kunnen we exact bijhouden wie wat heeft gedaan en is het onmogelijk voor één persoon om de code op het platform zelf aan te passen. Het is precies wat nodig is voor beveiliging, compliancy en controle.

KPMG Ignition Tokyo X Wortell

Multi-cloud en hybrid cloud platform

Don't Repeat Yourself

Het Azure-platform is gebouwd met het Don’t Repeat Yourself (DRY) -principe in gedachten. Dit houdt in dat we zoveel mogelijk gebruik maken van bestaande tools, kennis en informatie. Hierdoor kunnen andere kantoren dupliceren of lid worden van het platform - wat mogelijk is omdat bedrijfsinformatie apart van de implementatiecode wordt opgeslagen. Om nog meer efficiëntie te bereiken, worden ook de implementatieaanpak en -processen gedeeld.

Azure Arc: de springplank van het datacenter

Op het platform gebruiken we Azure Arc om alle datacenters en bronnen met elkaar te verbinden. Bij KIT zijn veel datacentercontracten afgesloten en dit zijn belangrijke databronnen die ook op het overkoepelende platform gebruikt zouden moeten worden. Je kunt Azure Arc gebruiken als opstap om verschillende Azure-services te laten draaien binnen het eigen datacenter, bij een private cloud hoster en bij andere cloud leveranciers. Azure Arc faciliteert ook datacenterbeheer, aangezien alles wordt beheerd via Azure. Kort gezegd gebruiken we Azure Arc om het bestaande datacenter te moderniseren.

Technologie gebruiken om jouw bedrijf vooruit te helpen

Wil je jouw bedrijf versnellen? Gebruik de nieuwste technologieën. We bespreken graag hoe je zakelijk voordeel kunt behalen met de inzet van IT. Neem contact met ons op om te brainstormen over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Video

KPMG Ignition Tokyo X Wortell

Bekijk de volledige video van dit project.