Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Snelheid en efficiency voor TOS met videoconferencing door videobutler

Cases
11-3-2021
Videobutler maakt het voor alle medewerkers gemakkelijk om met goede beeld- en geluidskwaliteit te vergaderen. We gaan in gesprek met Ivan Wagenaar, Division Manager Offshore bij TOS, en Kees Wagenaar, Managing Director, die meer vertellen over hun ervaring met Videobutler. 

TOS Energy & Maritime Manpower

TOS (Transport & Offshore Services) is een internationale dienstverlener voor de maritieme, offshore en wind- energiesector. Sinds 1992 bemiddelt TOS personeel en verzorgt het bedrijf ship deliveries. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf is uitgegroeid tot een wereldwijde speler. TOS heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam, lokale kantoren in Polen, Oekraïne, Tsjechië, Cyprus, Brazilië, Singapore, Indonesië en een samenwerkingsverband op de Filippijnen. Dagelijks zijn voor het bedrijf zo’n 800 professionals aan het werk.

Wereldwijd persoonlijk contact

Ivan Wagenaar is manager van de divisie Offshore bij TOS. “Voor onze opdrachtgevers willen wij altijd de juiste persoon op de juiste plek hebben, dat is de kwaliteit waar TOS voor staat. Daarom interviewen wij alle mensen voor- dat we ze detacheren. Aangezien zowel onze klanten als de kandidaten letterlijk over de hele wereld zijn gevestigd, is het praktisch gesproken onmogelijk deze gesprekken persoonlijk te voeren. Telefonische interviews zijn geen goed alternatief; we willen de mensen echt kunnen zien, om ook de non-verbale communicatie mee te krijgen.

TOS heeft een test gedaan met Skype maar dat bleek niet de juiste oplossing. Het werken met koptelefoons bleek in de praktijk niet handig en de beeldkwaliteit was niet goed genoeg.

Ivan Wagenaar: “Via-via hoor- den we over Wortell en we hebben meteen een afspraak gemaakt. Wij hadden meteen een goed gevoel bij het bedrijf en de manier van werken. Verder waren we erg gecharmeerd van het feit dat Wortell mensen met een lichamelijke beperking inzet als Videobutlers. En ondanks dat de aanschaf van professionele videoconferencing apparatuur niet goedkoop is, bleek het voor ons toch een goede business case.

Wortell heeft voor het hoofdkantoor in Rotterdam en onze grootste vestiging in Polen, Cisco videoconferencing apparatuur geleverd. De kandidaten kunnen thuis gewoon gebruik maken van hun PC of notebook met webcam. De communicatie verloopt via de Wortell infrastructuur. De Videobutlers verstrekken een software video client aan de kandidaat en zorgen dat de techniek voor het interview naar behoren werkt, zodat we nooit voor verrassingen komen te staan. Voor ons werkt dit volledig ‘hassle free’: je hoort hem overgaan en we gaan gelijk in gesprek.”

De voordelen

Ivan Wagenaar: “Naast het gemak levert dit voor TOS onderaan de streep een heel stuk efficiency op. We hoeven minder vaak te reizen, mede omdat we een deel van het reguliere werkoverleg met onze vestigingen tegenwoordig via videoconferencing doen.

Verder merken we dat ons bereik onder goede kandidaten veel groter is geworden. Dat is belangrijk, omdat zij onze belangrijkste assets zijn. Ze vinden het prettig werken, omdat wij ze een sollicitatie bieden zonder te hoeven reizen.

Tot slot is de snelheid enorm toegenomen. De markt verwacht dat van ons: je krijgt de opdracht en moet dan snel goede kandidaten leveren. Met videoconferencing kunnen wij veel sneller schakelen.”

Microsoft Teams Rooms

Hybride vergaderen

Aan de slag met hybride vergaderingen? Lees meer over onze dienstverlening Microsoft Teams Rooms. 

''Met Wortell is het vanzelfsprekend dat videoconferencing gewoon werkt.''

De ervaringen met Wortell

Ivan Wagenaar: “Wortell is een heel toegankelijk bedrijf. Ze leveren een goed product en het zijn leuke mensen. De combinatie van professionele videoconferencing oplossingen en Videobutlers is de kracht van Wortell.

Er zijn aan onze kant eigenlijk nooit klachten, dat is altijd een goed teken. Men ziet het als vanzelfsprekend dat videoconferencing werkt. Wij noemen het hier intern geen videoconferencing meer, maar Wortell. Het is een begrip geworden, mensen zeggen: ‘Ik heb zo een Wortell gesprek’.”

Meer weten over videoconferencing?

Bekijk Videobutler

Videobutler levert hoogwaardige videoconferencing apparatuur waardoor videovergaderen altijd stabiel en eenvoudig is.