Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Versterking van crisismanagement bij Brunel voor cyberincidenten

Cases
MxDR (Managed eXtended Detection and Response)
Threat Hunting
26-10-2023
This article is automatically translated using Azure Cognitive Services, if you find mistakes, please get in touch

In de hedendaagse, door digitalisering gedreven, wereld moeten organisaties voorbereid zijn op de toenemende dreiging van cyberincidenten, zoals succesvolle ransomware-aanvallen. Brunel, een wereldwijde marktleider die flexibele en gestructureerde personeelsoplossingen biedt in verschillende sectoren, erkende het belang van het versterken van hun crisismanagementcapaciteiten in het licht van dergelijke bedreigingen. Met 46 jaar ondernemersgeest en aanwezigheid in 44 landen heeft Brunel altijd voorop gelopen bij het aanpakken van maatschappelijke en technologische uitdagingen, waaronder de energietransitie, fraudepreventie, digitalisering en mobiliteit.

Een proactieve aanpak

Naarmate het digitale landschap zich blijft ontwikkelen, realiseerde Brunel zich de cruciale noodzaak om hun cybersecuritymaatregelen te versterken. Ze begrepen dat een enkel cyberincident verstrekkende gevolgen kon hebben, niet alleen voor hun activiteiten, maar ook voor hun reputatie en de gevoelige gegevens van hun klanten.

Om deze uitdaging direct aan te pakken, bundelde Brunel de krachten met cybersecurity-experts van Wortell om uitgebreide initiatieven voor cyberweerbaarheid te implementeren. Een van deze initiatieven was de uitvoering van een Table top-oefening, een praktische simulatie van hun Incident Response Plan. Deze oefening had als doel hun crisismanagementstrategieën te testen en te verbeteren in geval van een cyberincident, met name een ransomware-aanval.

Next level beveiliging

Managed eXtended Detection and Response

Cybersecurity als next level beveiliging tegen alle bedreigingen van buitenaf.

Versterkte Incident Response en interdisciplinaire samenwerking

Het Incident Response Plan van Brunel werd grondig getest en verfijnd tijdens de Table top-oefening. Dit zorgde ervoor dat alle medewerkers hun rollen en verantwoordelijkheden begrepen in geval van een cyberincident, waardoor de reactietijden en potentiële schade werden geminimaliseerd. De oefening vergemakkelijkte naadloze communicatie tussen verschillende afdelingen, waaronder Engineering, Juridisch, IT, Financiën & Risico en Digitale Marketing. Deze interdisciplinaire samenwerking was essentieel voor een effectieve respons.

Door zwakke punten in hun cybersecurity-infrastructuur en responsprocedures te identificeren, kon Brunel proactief kwetsbaarheden aanpakken, waardoor het risico op een succesvolle cyberaanval werd verminderd. Deze cyberweerbaarheidsinitiatieven beschermden niet alleen de activiteiten van Brunel, maar waarborgden ook hun imago en het vertrouwen van hun klanten.

Het toewijdingsniveau van Brunel op het gebied van cyberweerbaarheid, gedemonstreerd door hun samenwerking met Wortell en de succesvolle uitvoering van de Table top-oefening, heeft hen gepositioneerd als een vooruitstrevende organisatie die klaar is om de uitdagingen van een steeds meer gedigitaliseerde wereld aan te gaan. Met hun verbeterde crisismanagementvaardigheden blijven ze een positieve invloed uitoefenen op hun klanten en de samenleving, terwijl ze de voortdurend veranderende wereld van technologie en cybersecurity verwelkomen.

Heb jij een worstcasescenario en oefen je ermee?

Lees meer over de voorbereiding die je kunt treffen op securityincidenten