Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Wortell en Cosis slaan handen ineen voor een betere zorg

Cases
6-10-2020

Wortell moderniseert werkplekken van zorgaanbieder Cosis

Zorgorganisatie Cosis kiest Microsoft-specialist Wortell om de werkplekken voor zorgmedewerkers en vrijwilligers te moderniseren. Gepersonaliseerde, optimaal beveiligde werkplekken vanuit de cloud helpen Cosis met de verandering naar een moderne zorgaanbieder. “Het is mooi dat we via een langdurig partnerschap deze naam van formaat mogen begeleiden van een traditionele naar een zelfsturende organisatie,” zegt Danny Burlage van Wortell na het tekenen van het contract.

Cosis is er in Groningen en Drenthe voor mensen met een beperking en voor mensen die gebruik maken van de maatschappelijke opvang. Op dit moment doen de medewerkers en vrijwilligers dit via Citrix-werkplekken. Wortell vervangt deze door procesgeoriënteerde, cloud-werkplekken op basis van Microsoft365. Hierdoor verbetert het gebruiksgemak voor medewerkers terwijl de dataveiligheid toeneemt, omdat onder andere beheer van apparatuur op afstand een stuk eenvoudiger wordt. Cosis biedt met deze ontwikkeling medewerkers een op het werkproces georiënteerde werkplek. De inzet van moderne technologie ondersteunt hiermee de directe cliëntenzorg,” aldus Bert Hogeboom, namens de Raad van Bestuur.  

Werkplekken sluiten optimaal aan

Medewerkers zijn door de komst van de nieuwe werkplekken minder tijd kwijt met zoeken en schakelen tussen applicaties. Ze loggen één keer in op  de eigen rolgebaseerde werkplek, dit geeft direct toegang tot informatie, protocollen, applicaties en contacten die voor hun belangrijk zijn Medewerkers kunnen deze digitale werkomgeving personaliseren. Papier en versnipperde platformen maken zo plaats voor een eenvoudig, efficiënt systeem. Hierdoor houden medewerkers meer tijd over voor het leveren van zorg en ondersteuning.

Moderne zorgondersteuning vanuit de cloud

De huidige werkplekken worden nu nog gehost vanuit een eigen datacenter. Wortell implementeert veilige en moderne werkplekken voor Cosis, inclusief Debble Zorg als startpunt binnen de digitale werkomgeving. Bovendien garandeert het werken vanuit Microsoft Azure een modernere dienstverlening. Binnen een paar kliks staan de nieuwste applicaties klaar om zorgmedewerkers beter te ondersteunen.

Cosis kiest Wortell vanwege kennis, kunde en aanpak

Medewerkers gaan alleen enthousiast aan de slag met nieuwe tools als ze de meerwaarde ervan ervaren. Cosis kiest Wortell als technologiepartner mede vanwege diens succesvolle adoptie-aanpak via Digitaal Vitaal en brede ervaring in de zorgsector. Dankzij een voortraject met Cosis begeleidt Wortell de eerste stappen via continue adoptie per medewerker.

“Met de adoptiestrategie kunnen we een directe brug bouwen tussen de ontwikkelingen van Cosis als zorgorganisatie en de inbedding van nieuwe technologie. We verwachten hierbij de nodige synergie te bereiken,” aldus Arie Koenen, hoofd I&A. 

Enthousiast en zelfredzaam aan de slag met nieuwe tools

Met ruime kennis en ervaring binnen de zorg en de organisatie, trainingsmateriaal op maat, een digitale assistent JIM en enthousiasme stimuleert Wortell Cosis-medewerkers in het gebruik van hun nieuwe digitale gereedschap. Het doel is om vanuit Cosis zo snel mogelijk een zelfredzaam team te formeren dat collega’s ondersteunt en enthousiasmeert bij het gebruik van de tooling. Deze filosofie van Wortell sluit hierdoor aan bij het motto van Cosis: “Cliënten ondersteunen zelf grip te krijgen en te houden op het leven.” 

Cosis heeft gekozen voor WORK

Een werkplek waar je van op aan kunt.