Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

De impact van technologie op het onderwijs – Wortell Talks

De technologische veranderingen voor scholen gaan snel en door de coronacrisis kwamen deze al helemaal in een stroomversnelling. Hoe ga je als school om met deze technologie en zorg je ervoor dat docenten over de kennis beschikken om online lessen te kunnen geven en studenten te begeleiden?

In deze video praten Franck en Odile van Wortell met Paul Marijnissen van Avans Hogeschool over hoe Avans omgaat met de impact van technologie op het onderwijs. Paul vertelt hoe hij als ICTO Coach toegevoegde waarde biedt aan docenten en waarom dit belangrijk is. Odile werkt als adoptie consultent bij Wortell en specialiseert zich in de sector educatie. Zij vertelt over het adoptieprogramma Digitaal Vitaal dat Wortell biedt en andere handige tools voor scholen om online lesgeven eenvoudig en effectief maken. 

Profiel van een ICTO-coach

Download de checklist

Benieuwd hoe het profiel van een ICTO-coach eruit ziet? Download de checklist en ontvang direct een paspoort van een ICTO-coach.

De juiste tools vinden

Tools.Avans.nl is een website gecreëerd als verzamelplek voor al deze handige tools. Deze website maakt het mogelijk om doormiddel van filters een tool te vinden die het best aansluit op de bepaalde werkvorm die de docent wil gebruiken. Alle tools op de website zijn nuttig en er staan reviews bij waarin docenten hun ervaringen delen. En deze website is niet alleen binnen Avans beschikbaar, maar voor iedereen!

Onze auteur

Odile Ozertem

Technologie gebruiken wij als ondersteuning om ons werk uit te voeren. Als adoptie consultant zorg ik ervoor dat medewerkers de technologie niet zien en gebruiken als doel, maar als middel om hun werk te ondersteunen. 

Mijn passie en specialisme is in het onderwijs. Ik help onderwijsinstellingen om docenten in hun kracht te zetten met het gebruik van ICT. Zowel voor de secundaire werkzaamheden van docenten, als voor de primaire werkzaamheden. Ik kijk daarbij niet alleen naar de software van Microsoft, maar het hele ICT landschap, zodat het een ‘seamless’ ervaring wordt voor de docent.

Meer over Adoptie

Blogpost / 21-11-2017

Adoptie dankzij de Digital Workplace Squad van VIVAT

.tb_button {padding:1px;cursor:pointer;border-right: 1px solid #8b8b8b;border-left: 1px solid #FFF;border-bottom: 1px solid #fff;}.tb_button.hover {bo...
Blogpost / 30-9-2016

Adoptie op Techready 7 oktober

In de aankomende TechReady heeft team adoptie twee sessies over het succesvol implementeren van digitale transformatie. In dit blog vast een aanloop.
Blogpost / 15-8-2016

Adoptie: wat is nou het allerbelangrijkste?

In gesprekken met organisaties over het onderwerp adoptie kwam regelmatig de vraag, ‘als we Office 365 gaan introduceren, wat is dan het allerbelangri...
Blogpost / 19-7-2016

Communicatie bij adoptie: 5 tips

Communicatie is een belangrijk middel in een adoptieproces. Lees deze 5 communicatie tips voor een effectieve adoptie van technologie.
Blogpost / 4-7-2016

Wat is gebruikersadoptie?

Gebruikersadoptie is een vakterm die refereert aan alle activiteiten die men uitvoert om eindgebruikers nieuwe technologie te laten omarmen, te adopte...
Blogpost / 28-6-2016

Adoptie: Neem de verantwoordelijke rol

De verantwoordelijke rol is proactief en neemt verantwoordelijkheid. Hij probeert niet, maar wil het doen en gaat ervoor. Lees er alles over in dit bl...
Blogpost / 12-5-2016

Gebruikersadoptie - who cares?

Ken je dat? Je hebt je als IT-afdeling enorm lopen uitsloven. Wekenlange trajecten van pakket- en leverancierselectie heb je met hart en ziel doorstaa...
Blogpost / 27-11-2015

Adoptie, als er één schaap over de dam is...

Adoptie, inmiddels voor mij een woord dat ik zo goed als dagelijks gebruik.