Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Wortell neemt Sigma Data over.

Wortell versterkt haar Data & AI positie en neemt Sigma Data Consulting over

De organisatie Sigma Data Consulting (SDC) is door Wortell overgenomen. SDC is een Data & AI specialist met meer dan 50 Business Intelligence, Data Science, Advanced Analytics en Big Data specialisten. Wortell is #1 Microsoft partner met focus op de moderne werkplek, de achterliggende Azure infrastructuur en beveiliging. De nieuwe Wortell/SDC organisatie kan haar klanten integraal bedienen met Data architectuur, een veilige en schaalbare onderliggende Azure infrastructuur en de analyse en presentatie ervan. Na de overname bestaat Wortell uit bijna 400 medewerkers.

Wereldwijd gebruiken organisaties en bedrijven in toenemende mate data om geïnformeerde beslissingen te nemen. Zij zetten de stap naar een digitale organisatie. Transformeren naar een digitale organisatie is voor veel organisaties prioriteit nummer één. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Een digitale organisatie kan niet bestaan zonder data en AI. Het verzamelen, verwerken en automatisch analyseren van data is de laatste jaren dan ook een essentieel onderdeel van vrijwel elke bedrijfsstrategie geworden.

Door Covid-19 is de transformatie naar digitale organisaties zelfs versneld. Organisaties versnelden het afgelopen jaar hun transformatie naar digitaal om aan alle nieuwe wensen van consumenten in deze rare tijd te kunnen voldoen. De grootste uitdaging die bedrijven daarbij ervaren is om initiatieven op het gebied van data en AI in productie te nemen.

Wortell heeft op deze trend ingespeeld door het team Wortell Smart op te richten. Dit team houdt zich bezig met het opzetten van de benodigde infrastructuur om data te verzamelen en te analyseren. Ook heeft dit team de nodige Microsoft Power BI en Power Platform specialisten die organisaties helpen data om te zetten in waardevolle informatie. Het Wortell Smart team doet inmiddels mooie projecten zoals het CloudNext project voor KPMG, waarvan onlangs een video werd gepubliceerd.

“We doen bij Wortell al veel met data-oplossingen en het is belangrijk hier nog meer focus op te leggen”, aldus Maarten Goet, CTO bij Wortell. “Nu reeds bepaalt de mate waarin data omgezet wordt in waardevolle inzichten al voor een belangrijk deel het succes van een organisatie en dit zal naar de toekomst toe alleen maar belangrijker worden wanneer elke organisatie naar een datagedreven bedrijf transformeert.” Dat inzicht leidde er dan ook toe dat Wortell haar positie in dit gebied verder wil verstevigen. “Toen wij in contact kwamen met SDC wisten wij dat wij elkaar uitstekend kunnen helpen. Wortell heeft een schaalbaar smart data platform genaamd IQ dat gebaseerd is op Microsoft Azure. Dit kunnen we snel uitrollen bij klanten en continu voor hen beheren en beveiligen. Ons smart data platform vormt een ideale basis waarop de specialisten van SDC haar data behoeften en analytics workflows kunnen draaien, inclusief IoT oplossingen.”

SDC is specialist in Business Intelligence, Advanced Analytics en Big Data specialisten. Ze zijn gespecialiseerd in het efficiënt en effectief ontsluiten, koppelen, integreren en visualiseren van de belangrijkste data van organisaties. Dit doen ze voor een groot aantal klanten waaronder Univé, GVB, Ymere, G-Star RAW, Hiltermann Lease Groep, Randstad en Rabobank. SDC heeft een duidelijk specialisme in het Microsoft werkveld en ondersteunt ook o.a. Snowflake en TimeXtender.

Beide organisaties versterken elkaar. Wortell versterkt SDC doordat ze dé specialist is voor het inrichten, beheren en beveiligen van Microsoft Azure met een smart data platform, SDC doordat ze daar bovenop de allerbeste Data infrastructuur en inzichten kan bouwen. “SDC is een geweldig mooi bedrijf. Ze hebben echt veel kennis. Uit alle gesprekken die wij over de afgelopen maanden met elkaar gevoerd hebben, heb ik er enorm veel vertrouwen in dat we samen nog beter de markt kunnen gaan bedienen.” zegt Danny Burlage, algemeen directeur bij Wortell. “Daarnaast is Microsoft door Gartner vorige week nog uitgeroepen tot absolute leader in het Magic Quadrant for Analytics and Business Intelligence Platforms. Met de kennis en kunde van SDC kunnen wij onze relaties in dit werkveld nog beter ondersteunen.”

SDC is in 2014 opgericht door Bart Brolsma en Vincent Wylenzek en is gevestigd in Huizen. “Wortell en SDC vullen elkaar uitstekend aan. SDC bestaat uit een club zeer ervaren professionals met een primaire focus op data engineering, data science, data visualisatie, BI en beheer. Vanuit Sigma Data Learning verzorgen we opleidingen en trainingen in ons vakgebied.  Door de integratie met Wortell krijgen onze professionals de kans om hun kennis verder te ontwikkelen, kunnen we gavere en grotere projecten aan, gaan we actief aan de slag met productontwikkeling en creëren we een enorme meerwaarde aan beide kanten!“ zegt Vincent Wylenzek, algemeen directeur bij SDC.

Meer informatie Wortell

Wortell is een Microsoft system integrator opgericht in 1997 en heeft 340 mensen in dienst. Het bedrijf helpt organisaties met een veilige moderne werkplek en een cloud backend. Wortell is meerdere malen verkozen tot beste Microsoft partner van Nederland én wereldwijd door Microsoft benoemd als beste Microsoft 365 partner. Wortell heeft als doel om het gat zo klein mogelijk te maken tussen de eindeloze mogelijkheden die tot de beschikking staan en de mate waarin mensen en bedrijven hier gebruik van maken. Wortell zet mensen in hun kracht met behulp van technologie. We empower people. Dat is de missie van Wortell en de reden dat werknemers met een glimlach aan het werk gaan.

Meer informatie SDC

Sigma Data Consulting zijn specialisten op alles wat met Business Intelligence, Data Science, Advanced Analytics en Big Data te maken heeft. De organisatie gebruikt hiervoor het Microsoft Data & AI platform en Snowflake op Microsoft Azure. Bij SDC werken ruim 50 specialisten. SDC werkt zowel op project als op detacheringsbasis.

------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Contactpersoon Wortell voor meer informatie:
Danny Burlage. CEO, 06-21866651, danny.burlage@wortell.nl

Contactpersoon SDC voor meer informatie:
Vincent Wylenzek, CEO SDC, 06-10226431, vincent.wylenzek@sigmadataconsulting.nl