Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Wortell neemt Synergics over.

Wortell neemt Synergics over en breidt haar activiteiten uit naar België 

Het Nederlandse Wortell heeft het Belgische Synergics overgenomen. Daarmee breidt zij haar activiteiten uit naar België. Samen vormen zij de grootste Managed Service Provider met een 100% focus op het Microsoft platform in de Benelux, een markt waarin beide partijen afzonderlijk succesvol zijn. De verschillende Microsoft outsourcing diensten van Wortell kunnen nu door Synergics geleverd worden aan de Belgische klanten. 

De integratie tussen Synergics en Wortell biedt veel kansen. Wortell heeft de afgelopen jaren een groot aantal standaard diensten ontwikkeld voor de inzet en het beheer van Microsoft 365 en Microsoft Azure. Ook heeft Wortell een dienst genaamd Managed Detection en Response (MDR) waarmee 24.7 bewaking tegen cyber dreigingen wordt geleverd op basis van Azure Sentinel en Microsoft Defender 365. Deze cloud diensten kunnen nu ook worden aangeboden in de Belgische markt. 

Dit biedt enorme kansen aldus Jochen Maertens, CEO van Synergics. ”Het niveau en de maturiteit van de Wortell producten zijn ongezien op de Belgische markt. Dit geeft fantastische opportuniteiten voor de versnelde transformatie van onze klanten.” 

Ook voor klanten van Wortell biedt de overname van Synergics voordelen. Zo is Azelis ook in België actief en kunnen zij nu nog beter bediend worden.

“Als innovatieve en wereldwijde service provider en distributeur van speciale chemicaliën en voedingsingredienten maken we gebruik van de 24/7 MDR-beveiligingsdiensten van Wortell. Als één van de weinige eersteklas MDR dienstverleners slaagt Wortell erin om de complexiteit voor zowel grote als kleine organisaties te reduceren.” Pepijn Karsmakers, CIO van Azelis 

“Ik ben bijzonder trots dat Synergics zich bij Wortell wil aansluiten” zegt Danny Burlage, algemeen directeur van Wortell. “Synergics lijkt enorm veel op Wortell. Zowel qua diensten die ze levert in de Belgische markt, als bedrijfscultuur. Samen hebben wij de missie om mensen in hun kracht te zetten met behulp van technologie. De missie luidt dan ook ‘We empower people.’  
 
Wortell kan ook veel leren van Synergics. Zo is er bij Synergics veel focus op de klant en heeft Synergics allerlei meetinstrumenten ontwikkeld om adoptie te drijven. “Wortell heeft die focus ook en kan op deze manier nog meer mensen in hun kracht zetten”, aldus Luc Joziasse, COO van Wortell.  

Na de samenvoeging van beide organisaties ontstaat een bedrijf met 450 medewerkers, met locaties in Brussel, Gent, Gouda, Lijnden, Huizen en Amsterdam. Jochen Maertens, directeur van Synergics, zal zitting nemen in de groepsdirectie van Wortell Group. Ook blijft hij verantwoordelijk voor de Belgische activiteiten. 

“We zijn verheugd dat Synergics en Wortell hun krachten bundelen. Samen nemen ze een grote sprong voorwaarts qua cloud competenties en innovatief aanbod; in het bijzonder op het gebied van security en adoptie & change management. Dit zal uiteindelijk onze klanten in België en ver daarbuiten ten goede komen.” Erik Kerkhofs, Director Commercial Partner van Microsoft België 
 
Over Synergics 

Synergics, Belgische Cloud Change Agent en innovator, ontstond in 2006. Vandaag kunnen ze rekenen op ruim 75 medewerkers die de digitale transformatie uitdagingen beantwoorden van zowel klanten in de publieke sector als in commerciële sectoren. Steeds vanuit een vooruitstrevende cloudvisie. Als Rising Star en Golden Competence partner van Microsoft België leert Synergics organisaties productiever werken, wendbaar organiseren, sneller innoveren, met telkens veiligheid voorop! En dat in een persoonlijk traject dankzij hun SPRINT aanpak. 
 
Over Wortell 

Wortell, gevestigd in Lijnden (nabij Amsterdam), is opgericht in 1997. Bij Wortell werken 450 medewerkers. Wortell is de Microsoft specialist van Nederland. Daarbij doet ze niet alleen projecten, maar levert ze ook een gestandaardiseerde Microsoft 365 werkplek (Work) met Azure backend (Cloud). Wortell heeft daarnaast een 24x7 Security Managed Detection & Response dienst alsmede een Data & AI dienstverlening. 


Noot voor de redactie: 

Contactpersoon Wortell voor meer informatie: 
Danny Burlage. CEO, 06-21866651, danny.burlage@wortell.nl