Besparen op IT infrastructuur kosten met Microsoft Azure

2 min Case Tom de Bakker 3 mei 2016

Zilveren Kruis bespaart dankzij Microsoft Azure aanzienlijk op IT infastructuurkosten. Lees in deze klantcase wat de uitdaging van Achmea was, de oplossing en het resultaat van de inzet van Azure.

Wat was het probleem?

De laatste maanden van het jaar zijn voor Zilveren Kruis de drukste maanden. Vanaf november tot januari wisselen ongeveer 1,2 miljoen mensen in Nederland van zorgverzekering (bron: Zorgwijzer, 2016). Voor een applicatie die deze aanvragen verwerkt is dit een enorme piekbelasting. Deze belasting gaat gepaard met een grote investering in hardware en infrastructuur die gedurende de overige 9 maanden van het jaar minimaal gebruikt wordt. Dit is precies een situatie waarin Microsoft Azure uitkomst biedt.

Was was de oplossing?

Zilveren Kruis reduceert de kosten sterk door de formulieren die worden gebruikt voor het berekenen van de premies naar Azure te migreren. Hiervoor heeft Wortell in samenwerking met Achmea en Microsoft een Azure business- en architectuur plan opgesteld. De migratie gaat volgens het ‘lift en shift’ principe met de nodige aanpassingen om zoveel mogelijk aan te sluiten op de bestaande Azure componenten. Dit maximaliseert de besparing. Gezamenlijk wordt met behulp van Continuous Delivery de applicatie doorontwikkeld. Zilveren Kruis heeft nu controle over de capaciteit die ze nodig hebben en kunnen automatisch of handmatig op- en afschalen.

Wat is het resultaat?

De Azure applicatie kan meer dan 120.000 bezoekers per dag aan. Dankzij Azure bespaart en Zilveren Kruis aanzienlijk op IT kosten.

Maar niet alleen financieel biedt Azure voordelen. Wortell heeft samen met Zilveren Kruis een release proces ingericht waarmee het team snel kan ontwikkelen, testen en opleveren. Zeker in de laatste maanden van het jaar is dit van belang. Daarnaast is Zilveren Kruis niet meer afhankelijk van het functioneren van één datacenter. Door gebruik te maken van redundant high availability functionaliteit van Azure draait de applicatie in vier datacenters in twee verschillende Azure regio’s. Zo minimaliseert Achmea het uitval risico en is de applicatie altijd beschikbaar.

Meer informatie

Benieuwd naar dit project? Wij vertellen hier graag meer over in een persoonlijk gesprek. Benieuwd naar de mogelijkheden om zelf te besparen op IT kosten? Doe de Azure Scan!

Zelf besparen op Azure?

Plan een Azure scan in

Deel je enthousiasme

Tom de Bakker

Wortell. We empower people.

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Stuur Tom een e-mailBekijk alle blogs van Tom