Goedkoper en flexibeler in Azure

1 min Blog Don van Meel 4 februari 2019

Elke organisatie maakt gebruik van specifieke bedrijfsapplicaties voor de primaire processen. Om deze applicaties te kunnen hosten is een groot IT landschap aangeschaft. Om het IT beheer daarvan draaiende te houden is een bak geld én kennis nodig.
Veel organisaties die dit beseffen onderzoeken daarom een goedkoper en flexibeler alternatief zoals de Azure cloud.

Besparen op hardware en serverkosten

Met name applicaties die te maken hebben met piekbelasting, snel groeien, incidenteel gebruikt worden of juist heel stabiel moeten draaien, zijn interessant om naar de cloud te brengen. De praktijk heeft ons geleerd dat bijna alle bedrijven met dit soort applicaties kunnen besparen op hardware en server kosten. Denk bijvoorbeeld aan zorgverzekeraar Achmea die aan het einde van het jaar een enorme drukte ervaren omdat 1,2 miljoen mensen hun zorgverzekering oversluiten. Dit zijn slechts twee drukke maanden terwijl de hardware er staat voor twaalf maanden. Door deze applicatie naar de cloud te brengen hoeft een zorgverzekeraar alleen voor effectief gebruik te betalen en kan alle overbodige hardware de deur uit. Zo bespaar je als organisatie veel geld.

De business case

Wij geloven erin dat organisaties met complexe applicaties lokaal of in een datacenter, kosten kunnen besparen wanneer zij de transitie naar de cloud maken. In de cloud betaal je immers alleen voor hetgeen wat je gebruikt.

Meer weten?

Door de applicaties, de beheerlast en datacenter kosten in kaart te brengen kunnen we samen met jou een businesscase opstellen. Mail ons via vooroplopen@wortell.nl 

Waar te starten met de transitie naar de Azure cloud?

Lees het blog

Deel je enthousiasme