Microsoft verplaatst Yammer naar eigen datacenters

Op zaterdag 16 mei worden de servers waarop Yammer draait verplaatst naar datacenters van Microsoft. Dit is goed nieuws voor klanten die om compliancy redenen Yammer links moeten laten liggen. Met dez

1 min Blog Robert van Son 23 april 2015

Op zaterdag 16 mei worden de servers waarop Yammer draait verplaatst naar datacenters van Microsoft. Dit is goed nieuws voor klanten die om compliancy redenen Yammer links moeten laten liggen. Met deze stap is Yammer nog niet op hetzelfde niveau als de rest van Office 365, maar het is een eerste belangrijke stap. Microsoft zegt hier zelf over:
“Moving into Microsoft datacenters moves us closer toward being part of the Trust Center by enabling us to achieve additional compliance certifications such as HIPAA and EU model clauses later this year, but we won’t be there yet in May.”
Eind van dit jaar moet Yammer dus voldoen aan de regels waaraan Office 365 op dit moment al voldoet. Daarmee wordt een belangrijke barrière weggenomen om Yammer actief te gaan gebruiken.

Deze aankondiging betekent overigens dat Yammer zaterdag 16 mei van 18:00 tot 22:00 niet beschikbaar is.

Cloud Business Community

Wil je proactief op de hoogte blijven van updates in het Office 365 platform? Wordt gratis lid van de Cloud Business Community. Meer over de diensten van Wortell als Office 365 implementatiepartner.

Deel je enthousiasme

Robert van Son

Het succes van een IT organisatie hangt steeds minder af van technologie. Commodity software en cloud services zorgen voor een verregaande standaardisatie van de techniek. Adoptie door de eindgebruiker en een IT organisatie die snel reageert op vragen en veranderingen zijn de sleutel tot succes. Mijn passie voor organisatiekunde en techniek drijven mij om samen met klanten op zoek te gaan naar de optimale invulling van IT én de IT organisatie. Grote dromen en kleine stapjes zijn de manier om deze doelen ook echt te realiseren.

Stuur Robert een e-mailBekijk alle blogs van Robert