Nieuwe features op development vlak aangekondigd

​Tijdens SharePoint Conference zijn er op development vlak een aantal nieuwe features aangekondigd die op heel korte termijn of vanaf deze week beschikbaar zijn.

2 min Blog Robert Schouten 6 maart 2014

​Tijdens SharePoint Conference zijn er op development vlak een aantal nieuwe features aangekondigd die op heel korte termijn of vanaf deze week beschikbaar zijn.

Hieronder een kort overzicht:

Office 365 API
Nieuw client Side API die als open source beschikbaar zal zijn. De API’s zijn met name gericht op de OneDrive en bieden functionaliteiten op het gebied van Files, Lists, Mail, Calendar, and People/Groups.

New SharePoint Remote APIs
Er zijn een aantal nieuwe APIs toegevoegd. Voor on-prem zijn deze vanaf SP1 beschikbaar. De volgende APIs zijn toegevoegd.
• Site collection management (Creatie van site collections)
• Specificeren content type IDs
• AlternateCssUrl
• SiteLogoUrl

Voor Site provisioning and branding is een zogenaamde ‘Solution pack’ beschikbaar voor guidance hoe dit te doen. In de nabije toekomst zullen er hier meer van komen.

Er is een nieuwe SharePoint client components redistributable beschikbaar met de nieuwe DLLs. De client components voor SharePoint Server 2013 SP1 en de nieuwe client components for SharePoint Online bevatten beide portable libraries voor gebruik in Windows Store apps.

Office Web Widgets Preview
HTML/JavaScript UI controls die je kunt gebruiken in SharePoint Apps. Beschikbaar via een NuGet package (zoek naar Office). Op dit moment zijn controls beschikbaar voor people picker en list views. Nieuwe controls zullen worden toegevoegd.

Search
Binnen SharePoint Online is aangekondigd dat de ‘freshness’ van de Search index ‘top of mind’ is. De continuous crawl interval tijd zal verlaagd worden naar 5 minuten. Daarnaast is binnen de content by Search webpart group caching toegevoegd. Hierbij kun je resultaten laten cachen op basis van een AD groep. Security trimming wordt dan niet meer toegepast op gebruiker, maar op deze groep, wat het ophaal proces verbeterd. Als laatste is er aangekondigd dat federated Search results in 1 result set worden teruggeven i.p.v. 2.

App samples
Microsoft heeft een nieuwe site op codeplex gelanceerd met veel App samples. Deze bevat ook veel voorbeelden van provisionen en het customizen van sites door middel van Apps.
http://officeams.codeplex.com

Deel je enthousiasme

Robert Schouten

Robert Schouten is een Office Apps and Services MVP en Office 365 specialist bij Wortell. Als developer en consultant heeft hij heel veel ervaring met Office 365, Teams en SharePoint implementaties. Met zijn uitgebreide kennis is Robert ook erg waardevol voor zijn collega’s.

Stuur Robert een e-mailBekijk alle blogs van Robert