RDS / VDI in Windows Server 2012 R2 deel 2 (de details)

Een overzicht van de nieuwe features voor RDS / VDI in Windows Server 2012 R2, zoals gisteren bekend gemaakt op Tech Ed 2013 NA.

1 min Blog Freek Berson 3 juni 2013

Een overzicht van de nieuwe features voor RDS / VDI in Windows Server 2012 R2, zoals gisteren bekend gemaakt op Tech Ed 2013 NA.

​Onderstaand een screenshot van de presentatie waarin de nieuwe features op het gebied van RDS / VDI in Windows Server 2012 R2 deel 2 zijn toegelicht.

 

 

De nieuwe features zijn dus op het gebied van:

  • Remote Control (shadowing)
  • Dynamisch aanpassen van resoluties én draaien van tablet/surfaces,
  • Diverse verbeteringen op het gebied van de experience van Remote Apps zoals: volledige thumbail preview, volledig scherm tijdens verslepen
  • Een snellere reconnect naar de workspace en meer Intuitive reconnect
  • Diverse verbeteringen op het gebied van RDP protocol en diens codecs.

 

In mijn blog post What’s New in Windows Server 2012 R2 Virtual Desktop Infrastructure and Remote Desktop Services (more details!) doe ik een nadere beschrijving van deze features met enkele screenshots van Windows Server 2012 R2 (uit de sessie van Tech Ed).

 

 

Deel je enthousiasme

Freek Berson

Ik werk dagelijks met veel Microsoft-producten, en mijn focus ligt op Remoting Windows technologie. Mijn specialisatie en passie ligt op het gebied van Windows Virtual Desktop (WVD) en Remote Desktop Services (RDS) en daarnaast werk ik veel met Azure en automation. Ik haal ook veel energie uit het schrijven van artikelen en het spreken op conferenties.

Stuur Freek een e-mailBekijk alle blogs van Freek