Wijziging voor OneDrive voor bedrijven per 1-8-2015

Wijziging voor OneDrive voor bedrijven per 1-8-2015

1 min Blog Martin Kras 25 juni 2015

Voor een nieuwe medewerker wordt in
OneDrive voor Bedrijven automatisch een map
Gedeeld met iedereen aangemaakt. In eerste instantie kreeg iedereen van de organisatie (de groep ‘Iedereen behalve externen’) automatisch leesrechten op deze map en kon iedereen alle documenten in deze map lezen, vinden via zoeken en worden ze getoond in Delve. Eind 2014 heeft Microsoft een wijziging doorgevoerd waardoor voor
nieuwe medewerkers de map ‘Gedeeld met iedereen’ wordt voorzien van de bijdrage machtigingen voor de groep ‘Iedereen behalve externen’. Iedereen kon voor deze OneDrives niet alleen lezen in de map, maar ook documenten aanpassen en nieuwe documenten uploaden.

Gedeeld met Iedereen
Microsoft heeft aangekondigd dat vanaf 1 augustus 2015 de map ‘Gedeeld met Iedereen’ niet meer wordt aangemaakt.
Er worden geen wijzigingen doorgevoerd op de al aanwezige
OneDrives van medewerkers. Dit betekent dat er na 1 augustus 2015 binnen de organisatie Onedrives aanwezig kunnen zijn met leesrechten op de ‘Gedeeld met iedereen’ map, lees- en schrijfrechten op de ‘Gedeeld met iedereen’ map en Onedrives zonder de map ‘Gedeeld met iedereen’.
In de Office 365 Blog
Provision the Shared with Everyone folder in OneDrive for Business, waarin deze wijziging is aangekondigd, staat ook hoe de SharePoint Online beheerders het aanmaken van de map weer kunnen aanzetten. Ook hierin staat beschreven hoe gebruikers zelf de map kunnen aanmaken en delen. Het is handig om uw gebruikers over deze wijziging te informeren.

 

Deel je enthousiasme