Eigen doelen stellen

Eigen doelen stellen

Doelen zijn nodig. Er wordt naartoe gewerkt. Maar doelen veranderen snel. In een traditionele organisatie wordt vaak gestuurd op jaarlijkse doelen. Maar in een wereld die dagelijks verandert, is dat niet reëel. Doelen boeken dan vaak niet de resultaten die je ervan mag verwachten. Daarom pakken wij het als volgt aan:

Organisatie doelen

Als eerste is het belangrijk om de doelen van je organisatie duidelijk te communiceren. Hoe moeten werknemers anders weten welke koers ze moeten varen. Openheid is daarin belangrijk.
Wortell kent vier organisatie doelen binnen de gebieden: Groei, Tevredenheid, Klant en Innovatie. Medewerkers hangen hun doelen in een centraal systeem. Zo zorg je ervoor dat de teams niet ieder een totaal andere richting opgaan. Het moet in lijn zijn met het grotere geheel.

Teamdoelen

Welke kansen zien teams en welke willen ze beetpakken? Waar ligt de meeste prio en wat past er in een kwartaal? Dit kan op dienst-, product- of procesniveau zijn. Deze doelen leveren in principe een bijdragen aan de organisatie doelen. Ieder individu stelt ook doelen binnen de teamdoelen.

Persoonlijke doelen

Tenslotte is het belangrijk dat de persoonlijke doelen van iemand ook duidelijk zijn. Deze doelen zijn zichtbaar voor collega’s zodat duidelijk is waarmee iemand bezig is en daarin de samenwerking wordt gezocht. Daarnaast worden deze persoonlijke doelen gekoppeld aan de doelen van de organisatie zodat je ziet wat het effect van jouw resultaten zijn. Welke bijdrage lever ik aan het succes van de organisatie met het behalen van mijn persoonlijke doelen? Sluiten mijn doelen aan bij de focus van de organisatie?

Company Day

Bij onze maandelijkse Company Day, waar iedereen aanwezig is, presenteren alle teams hun doelen, resultaten, successen of een ander verhaal. Dit op een free format manier. Ieder team krijgt drie minuten. Door de tijd strak te zetten moet ieder team creatief zijn in het overbrengen van de boodschap en alleen het meest noodzakelijke wordt gedeeld. Tijdens deze drie minuten geven alle deelnemers direct feedback via een online feedback systeem. Met deze feedback heeft het team de mogelijkheid om zichzelf te verbeteren.

 

Tool: Betterworks

Wij gebruiken de tool Betterworks. Daarmee heeft iedere medewerker toegang tot alle doelen van iedereen binnen de organisatie. Zo creëer je de mogelijkheid dat mensen meewerken aan doelen van iemand anders. Of doelen van verschillende medewerkers aan elkaar koppelen. Het maakt inzichtelijk waar de organisatie, team en individu mee bezig is.
Betterworks is een systeem gebaseerd op het Objectives & Key Results-systeem dat bij het hoofdkantoor van Google wordt gebruikt. Het was daar zo populair dat ex-medewerkers een nieuw bedrijf zijn gestart om dit systeem voor iedereen toegankelijk te maken onder de naam Betterworks.