Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Aan de slag met Power BI Quick Insights

We beschikken tegenwoordig over zo ontzettend veel data. Het analyseren van die data en bepalen wat je als inzichten hieruit wilt halen valt niet altijd mee. Met Quick Insights helpt Power BI je om mogelijk interessante inzichten die verborgen zitten in je data naar boven te halen. Hiervoor maakt Power BI  gebruik van machine learning algoritmes die trends en patronen binnen je data kunnen herkennen.

Algoritmes met één druk op de knop

De naam, Quick Insights, verklapt al een beetje dat je geen Data Scientist hoeft te zijn om gebruik te kunnen maken van deze algoritmes. Sterker nog, het is een kwestie van één druk op de knop en Power BI doet de rest voor je. De resultaten die je krijgt kunnen verschillen en zijn afhankelijk van welke inzichten er binnen je data gevonden worden.

Quick insights zoekt bijvoorbeeld naar uitschieters, correlaties, seasonality, trends, etc. (Bekijk deze link van Microsoft voor de hele lijst) 

Quick Insights gebruiken

Er zijn meerdere manieren waarop je Quick Insights kunt gebruiken. Als gebruiker kun je binnen de Power BI service op bestaande datasets een geheel nieuw rapport of dashboard maken. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Met Quick Insights laat je Power BI dit werk voor je doen. Door binnen een workspace de "View Insights" optie van je dataset aan te klikken gaat Power BI aan de slag voor jou.

In dit geval leverde de mijn Sales dataset meerdere pagina's aan interactieve visuals (40 visuals om precies te zijn) die je op verschillen de manieren inzichten geven in de trends en patronen binnen je data. Via het filter paneel aan de rechterzijde kan je de resultaten verder verfijnen of aanpassen aan jouw voorkeuren.

Je kan de visuals die voor jou interessant zijn vastpinnen op een dashboard. Hiermee maak je de visuals toegankelijk voor jezelf en je collega's.

Download onepager

Smart Data Platform.

Smart is het Data Platform van Wortell. Wil je meer weten? Download de onepager en lees verder. 
Meer informatie

Smart Data Platform

Lees verder over het Smart Data Platform van Wortell.

Dashboards per dataset

In het vorige voorbeeld worden de Quick Insights over een gehele dataset genomen. Dit kan ook specifieker voor een rapport of een dashboard visual. Hierbij worden alleen de inzichten getoond die hierop betrekking hebben. Hiermee creëert Quick Insights een diepere laag aan informatie op reeds bestaande rapporten en dashboards. Wil je bijvoorbeeld een verklaring voor een bepaald omzet cijfer? Dan geeft Quick Insights aan welke verschillende factoren invloed hebben gehad op dit cijfer.  

Onze auteur

Sven Strandstra

Ik ben consultant binnen het Data Intelligence team bij Wortell. Hiermee heb ik een verbindende rol tussen mens en technologie. Ik krijg dan ook vrijwel dagelijks nieuwe inzichten op beide vlakken; of dit nu nieuwe ontwikkelingen zijn op technologisch gebied of juist een veranderend geluid vanuit de markt. Dit stelt mij instaat om actueel te blijven en razendsnel in te spelen op de veranderlijke wereld van Data, AI en Machine Learning.

Maakt Quick Insights Power BI expertise overbodig?

Op de vraag of deze functie een Power BI Consultant overbodig maakt kan ik kort zijn, dat antwoord is namelijk nee. Mijn ervaring is dat Quick Insights nog een stukje context mist en daardoor niet altijd de inzichten geeft waar je naar opzoek bent. 

Echter, maak je al gebruik van de Power BI service? Dan kun je binnen je bestaande licentie al gebruik maken van Quick Insights. Hiermee heb je een laagdrempelige AI-tool in handen om op een slimme manier een diepere laag aan inzichten naar boven te halen. Misschien wel inzichten waarvan je niet wist dat ze waarde toevoegen voor jou, of die je inspireren om je data op een andere manier te benutten. 

Tip: Zorg dat je dataset duidelijke kolomtitels bevat die ook los van de data te begrijpen zijn. Hiermee zorg je ervoor dat Quick Insights dashboards goed te begrijpen zijn. 

Zet de eerste stappen met Power BI

Wil je meer weten over Power BI en de eerste stappen zetten naar een goed dashboard? Bekijk dan ons laatste webinar terug waarin we laten zien hoe je de juiste stuurinformatie inzichtelijk maakt met behulp van Power BI.

Meer informatie

Smart Data Platform

Lees verder over het Smart Data Platform van Wortell.

Meer over Data Driven, Power Platform

Blogpost / 2-9-2021

De kracht van data science voor G-Star

Fashion brand G-Star werkt aan een 360-graden klantbeeld. Door databronnen bij elkaar te brengen en gegevens aan elkaar te koppelen, leert het be...
Blogpost / 23-4-2021

Hoe zorg je dat je bedrijf succesvol is met business intelligence?

Bedrijven bestaan steeds meer uit data. Digitale processen zijn uit geen enkele organisatie meer weg te denken. Wil je inzicht hebben om snel te kunne...
Blogpost / 27-10-2020

Self-Service BI komt niet zomaar uit de lucht vallen

Binnen Wortell houden we ons bezig met allerlei aspecten omtrent data en Smart Insights. Een onderdeel hiervan is de tool Power BI. .tb_button {paddi...
Blogpost / 23-9-2020

IQ Data Platform.

IQ  - General data Platform.
Blogpost / 10-1-2020

Cloudtrends stellen nieuwe eisen aan de IT-manager

.tb_button {padding:1px;cursor:pointer;border-right: 1px solid #8b8b8b;border-left: 1px solid #FFF;border-bottom: 1px solid #fff;}.tb_button.hover {bo...
Blogpost / 30-10-2019

Zo wordt jouw organisatie datagedreven

Benieuwd of jouw organisatie al datagedreven werkt of wat de volgende stappen zijn binnen dit proces? Laat je inspireren en lees hoe je de data driven...
Blogpost / 28-10-2019

Wortells eerste Hacktoberfest: een data- en AI-deepdive!

De maand oktober is wereldwijd omgedoopt tot 'Hacktober'. Hoog tijd voor Wortell en Microsoft om een passend event te organiseren: het Hacktob...
Blogpost / 25-6-2019

Je data on premise, maar gebruikmaken van Microsoft Azure? Dat biedt mogelijkheden!

.tb_button {padding:1px;cursor:pointer;border-right: 1px solid #8b8b8b;border-left: 1px solid #FFF;border-bottom: 1px solid #fff;}.tb_button.hover {bo...
Blogpost / 5-11-2015

Google Analytics data visualiseren met PowerBI

Google Analytics data visualiseren met PowerBI