Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

After the hack: Hackersgroeperingen & terug naar waar het probleem begint

Blogs
MxDR (Managed eXtended Detection and Response)
Frans Oudendorp
8-12-2022
In de podcast 'After the hack' neemt Frans Oudendorp je mee in de meeslepende wereld van cybercrime. Met verschillende gasten gaat hij het gesprek aan over een hack die heeft plaatsgevonden en welke acties hierna genomen moeten worden. Want wat gaat er in je om als je gehackt wordt? En hoe beperk je de impact van een hack op je organisatie?
Next level beveiliging

Managed eXtended Detection and Response

Cybersecurity als next level beveiliging tegen alle bedreigingen van buitenaf.

Episode 7 - Hackersgroeperingen & terug naar waar het probleem begint

In de zevende aflevering van 'After the hack' schuiven Marleen Weulen Kranenbarg, docent Criminologie en onderzoeker aan de VU, én collega en CTO bij Wortell Maarten Goet aan. Zij gaan samen met Frans in gesprek over hackersgroeperingen en terug naar waar het probleem begint. Want hoe kom je in deze wereld terecht? En zijn er programma’s om specifiek jongeren weer op het juiste pad te krijgen? Kunnen we hen behoeden voor dit foute pad vóórdat ze een verkeerde keuze maken? En zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om de profilering vanuit de traditionele criminaliteit als les mee te nemen in de cybercriminaliteit?  

Abonneer je via jouw favoriete podcast app zodat je gelijk op de hoogte wordt gesteld wanneer de nieuwe aflevering online staat. 

Luister hier de aflevering

Meer over After the hack?

Meer informatie over deze podcast en alle afleveringen vind je hier