Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

De Ignite 2020 experience

Blogs
15-10-2020

Ignite was dit jaar natuurlijk anders dan anders. Geen groot evenement waar je collega's, vrienden en kennissen weer ziet, mensen leert kennen en er tegelijk een mooie reis van maakt. Dit jaar werd alles beleefd van achter het bureau in de werk- of woonkamer. Wij hebben twee van onze MVP's gevraagd hoe zij Ignite dit jaar ervaren hebben.

Freek Berson, WVD/RDS MVP (Enterprise Mobility)

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier sessies verzorgd op Microsoft Ignite. Ik haal veel energie uit het delen van kennis, en een presentatie geven op het grootste Microsoft event is absoluut een eer. Ignite 2019 afgelopen jaar is alweer lang geleden, maar ik kijk er met veel plezier op terug. Dit jaar was alles natuurlijk anders.

Vooropgesteld, de gezondheid van eenieder is veel belangrijker dan een event of congres en COVID-19 heeft vreselijke schade aangericht aan vele mensenlevens wereldwijd. Dat een groot internationaal event als Ignite door Microsoft niet op de gebruikelijke manier doorging dit jaar is dan ook de enige juiste beslissing. Ignite 2020 werd daarmee wel de allereerste Ignite editie die volledig online gehouden werd. Uiteraard mis je daardoor wel het contact met andere bezoekers, de sfeer tijdens zo’n volledige week en de vele gezellige momenten. Na een Ignite week kwam ik dan ook altijd moe en tegelijkertijd energiek thuis. 

Voor Microsoft lag er nu dus een enorme uitdaging, maar ze hebben er alles aan gedaan om deze editie voor een heel breed publiek toegankelijk en interessant te maken. Waarvoor dan ook mijn complimenten. Keynotes, Break-outs en tal van andere vormen van sessies zijn over 3 verschillende tijdzones heen uitgezonden. Dat was gaaf om te zien! Vanuit mijn rol als Microsoft MVP ben ik gevraagd om als Subject Matter Expert vragen te beantwoorden tijdens de Ask The Experts (ATE) sessies rondom Windows Virtual Desktop. Dat was superleuk om te doen en er was heel veel animo voor de ATE sessies! Met een groot team bestaande uit zowel mensen uit het Microsoft Product Team als een groep MVP’s hebben we een enorme hoeveelheid vragen beantwoord. 

Leuk om op deze manier een steentje bij te kunnen dragen aan een gaaf internationaal event! Hiernaast een impressie van waar vandaan ik Ignite 2020 heb beleefd. 

Robert Schouten, Office Apps & Services MVP

Voor mij is Ignite ieder jaar een belangrijk moment. Een moment waarop Microsoft een stukje inzicht geeft in de richting die ze opgaan met hun diverse producten, bepaalde trends die ze zien in de wereld en hoe dit vertaald wordt naar tastbare producten en ervaringen voor klanten. Daarnaast, en eigenlijk voor mij het belangrijkste, een moment om veel mensen binnen de Microsoft community te spreken. Even bijkletsen, ervaringen uitwisselen en vooral even in een andere setting met elkaar zijn en plezier maken. Dit laatste heb ik dit jaar tijdens Ignite echt gemist. 

Desondanks was het een prima event met veel goede keynotes en sessies. En waren er goede mogelijkheden om op bepaalde vlakken de diepte in te gaan, door vooraf opgenomen video’s te bekijken. Echter was het wel voornamelijk zenden. Tijdens bepaalde hoofdsessies, waren er wel Q&A sessies na afloop. Hier kon je via de chat vragen stellen en zaten er engineers vanuit Microsoft, aangevuld met MVP’s klaar om antwoorden te geven. De diepgaandere sessies waren niet live en kon je via de Virtual Hub bekijken. Op zich een goede manier om up-to-speed te raken met alle vernieuwingen en aankondigingen. Het evenement duurde in totaal 48 uur. Een hele korte tijd, wanneer je ook nog rekening moet houden met tijdzones!

Het was even wennen, zeg maar. Microsoft kondigt steeds vaker diverse aankondigingen al tussendoor aan. Wat mij betreft is hierdoor het grote verrassingseffect, wat je in het verleden vaak zag tijdens Ignite, wat minder groot. Desalniettemin waren er weer mooie aankondigingen. Zo waren er op Microsoft Teams gebied aankondigingen over de nieuwe Home site app, wat het intranet integreert binnen Microsoft Teams. Nieuwe Together mode achtergronden, waardoor je meetings ook vanuit een coffeeshop of andere settings kunt doen. Er komen nieuwe custom layouts voor meetings, waarbij je als presentator als het ware voor de presentatie die je deelt komt te staan.

Op SharePoint vlak waren er natuurlijk ook de nodige aankondigingen. Een nieuw product, SharePoint Syntex, gaat ons helpen om bepaalde grote hoeveelheden documentstromen automatisch te laten verwerken en deze te voorzien van meta data. Artificial Intelligence (AI) scant deze documenten, maar ook formulieren en afbeeldingen. Hierbij kan een business expert aangeven welke gegevens uit deze bestanden belangrijk is en als metadata moeten gaan gelden. Het systeem leert deze gegevens te herkennen en op deze manier kun je hier vervolgens de verdere verwerking op laten aansluiten. Ook op het intranet vlak waren er diverse vernieuwingen, wat vooral het gebruik van SharePoint steeds beter gaat maken.

Wil je meer informatie over meer van deze updates? Bekijk dan het webinar dat we vanuit Wortell hierover hebben gegeven.

Mijn eerste 6 maanden bij Wortell

Lees de blog van Sander Derix over hoe hij zijn start bij Wortell heeft ervaren.