Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Een nieuw virtueel tijdperk: ook voor onze klanten in het onderwijs

Waar vorige week het ‘verplicht’ thuiswerken nog wat onwennig aanvoelde, merk ik dat iedereen inmiddels goed gewend geraakt is aan de thuiswerkroutine en de ‘Teams-meeting-etiquette’ zoals het vergaderen met camera’s aan. ROC TOP gaf zelfs aan dat ‘de energie sneller is gaan stromen’ door deze manier van werken en vergaderen. Vanaf de eerste berichten over de Corona epidemie heeft ROC TOP besloten om het online werken met Microsoft Teams bij de onderwijsteams te versnellen. De basis van Teams staat en nu richten zij zich op het aanbieden van digitaal lesmateriaal en het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Wortell helpt hen met het verstrekken van adoptiematerialen en ondersteuning.

Acute vraag naar Microsoft Teams in het hoger onderwijs

Toen duidelijk werd dat de scholen dicht zouden gaan voor een langere periode zagen we de acute vraag ontstaan naar implementaties van Microsoft Teams. De vraag om op afstand onderwijs te kunnen geven was enorm. Ik ben erg trots dat wij als Wortell hieraan een grote bijdrage hebben kunnen leveren. Niet alleen door het technisch in te richten, maar er ook voor te zorgen dat men het kan gebruiken door adoptie en ondersteuning te bieden. Bij Nyenrode hebben ze de afgelopen week bijvoorbeeld 90 colleges online via Teams voor 2000+ studenten kunnen realiseren met onze hulp!

Windows Virtual Desktop voor applicaties op afstand

Bij de HAS Hogeschool waren ze zeer vooruitstrevend en hebben ze al in een heel vroeg stadium een voorschot genomen op het verruimen van de capaciteit op de servers voor het benaderen van hun applicaties op afstand. In een hoog tempo zijn we gezamenlijk aan het door ontwikkelen geweest met het implementeren van bijvoorbeeld Windows Virtual Desktop om zo, niet alleen de medewerkers, maar ook de studenten toegang te kunnen geven. Twee weken geleden kregen wij tevens van hen de vraag gekregen om een team te formeren om zo snel mogelijk Teams te activeren voor de gehele organisatie. Dit project, inclusief adoptie, is inmiddels in volle gang!

Microsoft Teams ook in het basisonderwijs

Ook in het basisonderwijs wordt Teams inmiddels ingezet. Vorige week kondigde Micosoft aan dat Teams nu ook beschikbaar is in Canvas, Blackboard, Schoology, Brightspace en itsLearning. Zo ook op de school van mijn dochter. Mijn dochter zit in groep 8. Ik heb vorige week zelfs onze Teams trainingsmaterialen met haar juf gedeeld en sindsdien heeft zij iedere dag een Teams call met de juf en de klas! Inmiddels worden de opdrachten voor de klas ook via Teams gedeeld en zo benutten zij steeds meer functionaliteiten.

Het motto van de leerkrachten is: “Dat het nog niet vlekkeloos verloopt geeft niet, we leren samen!” Prachtig uitgangspunt en een mooie basis voor verdere doorontwikkeling.

De volgende stappen

Nu ligt de nadruk op de inrichting en het eerste gebruik. De volgende stappen zijn bijvoorbeeld toetsen via Teams, governance en didactiek. Het is in ieder geval duidelijk dat er door deze crisis een nieuw tijdperk is ontstaan als het gaat om digitaal werken. Een mooi nieuw tijdperk wat mij betreft!

Wat kan Windows Virtual Desktop voor jóu betekenen?

Onze auteur

Hinda Ottevanger

Als Customer Experience Manager ben ik altijd bezig met het bewaken en verbeteren van de Klantervaring. Door de intensieve relatie die ik met mijn klanten heb, weet ik wat de drijfveren en de wensen van de Klant zijn en kan ik ervoor zorgen dat ik de juiste initiatieven op de juiste momenten kan inzetten. Ik schakel dan heel snel tussen alle betrokken partijen (klanten, consultants, projectmanagers, sales, marketing) en ben zo de welbekende “spin in het web”.