Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Een warm welkom bij Wortell

Blogs
14-2-2019
Een nieuw jaar, een nieuwe baan. Woensdag 2 januari ging mijn Wortell avontuur van start samen met vijf anderen. Al was dat eigenlijk niet mijn eerste dag. Je bent Worteller vanaf het moment dat je handtekening onder het contract staat. De eerste kennismaking was voor mij tijdens de company day in november. Ook mocht ik aanschuiven bij het kerstontbijt. De deur van de kerk staat altijd voor je open. Dat voelt als een warm bad.

Wasstraat

Terug naar 2 januari. Voor starters is er een speciaal inwerkprogramma gecreëerd: de wasstraat. Zodra jouw Wortell account beschikbaar is, kun je aan de slag met je huiswerk. Denk aan formaliteiten, zoals je laptop- en telefoonkeuze, maar ook een introductie schrijven op Yammer zodat je toekomstige collega's je alvast leren kennen. Eenmaal op kantoor volg je gezamenlijk introductiesessies om kennis te maken met een groot aantal van de zelforganiserende teams. Daarnaast werk je samen aan een eindopdracht die je presenteert tijdens de borrel op de company day aan het eind van de maand. Doordat veel collega's na hun startperiode uitvliegen naar de klant, is het fijn dat je door de wasstraat gelijk je netwerk binnen het bedrijf opbouwt.

Van social media naar FastTrack

Na zes jaar werken in social media - waarvan drie jaar achter de knoppen bij Microsoft Nederland - heb ik mijn carrière over een andere boeg gegooid. Ik ben gestart als consultant binnen het FastTrack team. In deze rol helpen we onze klanten op afstand met hun weg naar de cloud. We bieden advies, documentatie en workshops aan over Microsoft 365. FastTrack is de perfecte opstap naar werken in de techwereld als je geen IT-opleiding hebt gevolgd, maar wel affiniteit met technologie hebt. Je ontwikkelt kennis over alle Microsoft-oplossingen en zet je soft skills in - alhoewel wij ze liever power skills noemen - om projecten te laten slagen. Mijn team heeft een inwerkprogramma voor mij samengesteld, die we tijdens de eerste maand hebben omgedoopt tot de 'stormbaan'. Ik voel mij inmiddels een spons die constant informatie absorbeert. Trainingen, collega's schaduwen en dry runs, alles komt aan bod. De laatste hindernis was de teamupdate presenteren op de company day. Ik moet eerlijk toegeven; van duizend boze reacties op social media word ik minder zenuwachtig dan van honderd collega's die aandachtig naar je kijken en luisteren. Dit ga ik zeker nog vaker doen, want oefening baart kunst. En daar krijg je alle ruimte voor.

Continu leren

De belangrijkste kenmerken van een Worteller zijn nieuwsgierigheid en behulpzaamheid. Regelmatig krijg ik de vraag: "Waar voel jij je prettig bij?" Dat is het mooie aan Wortell. Je wordt niet in een keurslijf gedrukt. Je wordt alleen aangenomen als het team 100% achter de sollicitant staat. Er is een oprechte interesse in de kennis en vaardigheden die je meebrengt. Feedback wordt gezien als een mogelijkheid om meer uit jezelf en de organisatie te halen. Niet alles kan perfect gaan, dat is ook onmogelijk, maar de mindset om echt te luisteren en eventueel bij te schaven waar nodig, maakt werken bij Wortell heel fijn.

Dry January

Nog iets typisch Wortell's: belangrijke mijlpalen worden gevierd. Dus 'dry January' kon ik wel vergeten. Na het tekenen van mijn contract kreeg ik een feestelijke goodiebag met o.a. een flesje champagne. Een nieuwe maand wordt afgetrapt met taart voor de starters. De kurken knalden door de kerk toen de titels 'beste corporate recruiter van 2018' en 'beste werkgever' werden binnengesleept. Mijn team verraste mij met champagne, omdat zij niet tot na het weekend wilden wachten om mij te vertellen dat ik door mijn proeftijd heen was. Voor sommigen zal dit on-Nederlands klinken. Ik zou inmiddels niet anders meer willen. Dat komt niet alleen door de gezelligheid. Door het vieren van mijlpalen stimuleer je een positieve mindset en creëer je veerkracht voor als het even niet van een leien dakje gaat. Na een succesvolle eindopdracht, waar we als starters lieten zien dat we inmiddels 'Wortell groen' zijn geworden, volgde het eerste uitje. Karten en uiteten met de starters en jubilarissen van januari. Een fantastische afsluiting van een enerverende eerste maand die letterlijk voorbij is gevlogen. Ik voel mij in ieder geval als een vis in het water bij deze club.