Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

‘Get To The Cloud’: is jouw organisatie klaar voor een reis naar de cloud?

Vrijwel elke organisatie is ermee bezig: een transitie naar de cloud. De voordelen zijn duidelijk. Maar tegelijkertijd kamp je waarschijnlijk met vragen. Want bij de reis naar de cloud komt heel wat kijken. Dé hamvraag: ben je er klaar voor?

Om je op weg te helpen, splitsen we dit overkoepelende (monster)vraagstuk op in vier subvragen. Buig je hier eens over om te bekijken in hoeverre de ‘koffers’ van jouw organisatie klaarstaan voor het maken van een cloudreis.

1. Is de cloud de oplossing voor onze businessprocessen?

Overweeg je een cloudtransitie? Dan wil je allereerst je strategie rondom de belangrijkste elementen van je businessprocessen bepalen: data en databases.

Sommige organisaties willen al hun data in de cloud zetten. Dit past binnen hun strategie en visie. Maar er zijn ook bedrijven met een CISO die dat idee direct een halt toeroept. Als je sommige gegevens écht niet in de cloud wilt opslaan, is een hybride model misschien geschikter voor je. Daarbij gaan minder bedrijfskritische applicaties en data naar de cloud, terwijl bedrijfskritische data gehost wordt in je ‘eigen’ datacenters.

2. Waarborgt de cloud onze continuïteit?

Is het belangrijk dat je applicaties en website altijd beschikbaar zijn? Wat gebeurt er met je omzet bij downtime? Kun je data eenvoudig terugzetten als dat nodig is?

Deze vragen raken de kern van een belangrijk onderwerp: businesscontinuïteit. De cloud is hiervoor dé oplossing. Deze heeft namelijk meerdere regio’s met diverse datacenters. Daardoor kunnen je applicaties en data over verschillende geografische gebieden heen gerepliceerd worden.

3. Is de cloud flexibel genoeg voor de groei en krimp van onze organisatie?

Sommige organisaties hebben te maken met piek- en dalmomenten. Een voorbeeld: een zorgverzekeraar maakt de nieuwe zorgpolissen bekend in november en december. Gedurende deze twee maanden neemt het aantal gebruikers op de website toe. Niets is dan vervelender als het aanmeldformulier “traag” reageert tijdens het invullen van de gegevens door de potentiële verzekerde . Om dat te voorkomen, kan in deze periode de benodigde resources voor de website automatisch worden opschaalt om de snelheid te garanderen. Na deze periode worden de resources weer afgeschaald. De cloud is flexibel genoeg om aan dit soort “performance gerelateerde behoeftes te voldoen.

4. Helpt de cloud onze organisatie om kostenefficiënter te worden?

Denk je dat je automatisch goedkoper uit bent met de cloud? Dat is niet altijd het geval.

Je betaalt voor wat je afneemt in de cloud. Wil je zéér schaalbaar zijn, dan zijn de kosten aanvankelijk misschien juist wat hoger. Maar daar krijg je vaak wel het nodige voor terug. Denk aan meer efficiëntie en flexibiliteit en minder beheerlast, bijvoorbeeld door het afnemen van databases in Azure. De beheerkosten gaan omlaag omdat Microsoft een deel van het beheer uitvoert.

Is jouw organisatie klaar voor de digitale transformatie?

Ons webinar "Cloudstrategie en Organisatie Readiness" zal je helpen de volgende stappen te zetten in je digitale transformatie.

Klaar voor de start…? Get To The Cloud!

Met onze dienst ‘Get To The Cloud’ helpen wij je om antwoorden op de meest prangende cloud-vragen te krijgen. Wortell heeft deze dienst ontwikkeld met het Cloud Adoption Framework (CAF) van Microsoft als uitgangspunt. Als je voor Get To The Cloud kiest, doorlopen we samen een aantal stappen, waaronder plan, ready en adopt. Aan de hand van onze eigen standaarden krijg je onder andere antwoorden op de volgende vragen:

  • Hoe volwassen is jouw organisatie? Ben je klaar om de overstap naar de cloud te maken? Zo niet, hoe zorg je dan dat je dat als organisatie wel bent?
  • Wat zijn jouw maandelijkse kosten (Operating Expenditures / Opex) in Azure?
  • Hoe ziet een high-level-ontwerp van jouw omgeving in Azure eruit?

Goed om te weten: mogelijk kunnen we funding voor je transitie regelen met Microsoft.

Wil je weten wat Get To The Cloud te bieden heeft voor jouw organisatie en wat het jou oplevert? Neem contact met ons op om de opties te bespreken!