Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Het internationale intranet van Arcadis: een retourtje Dubai

Blogs
25-9-2016
Arcadis is de leidende wereldwijd opererende Ontwerp- en Consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Arcadis doet dit met 28.000 mensen in ruim zeventig landen. Jaarlijks genereert Arcadis meer dan €3 miljard omzet.

Het intranet van Arcadis

Arcadis is een van de oudste klanten van Wortell, in 2008 hebben we hun intranet op basis van SharePoint 2007 opgeleverd. Arcadis was toen een man of 4.000 groot. Nu, bijna 9 jaar later, werken er 28.000 mensen voor Arcadis, waarvan ongeveer 10.000 in Europa. Elk land gebruikte nog zijn eigen intranet. Daar is met de realisatie van het nieuwe intranet verandering in gekomen. In twee maanden tijd hebben Wortell en Arcadis super hard gewerkt aan de livegang van het Europese intranet, er zijn wel 4.000 sites en 10.000 pagina's live gegaan! Nu is het dus tijd voor het intranet in Middle East. Op naar Dubai!

Arcadis Middle East

"Niet echt een standaard begin van de week. Vanmorgen nog laatste afspraak gehad met een klant ter voorbereiding op de livegang van hun nieuwe Debble Workplace intranet en nu is het tijd voor de switch naar Arcadis mode. Laatste check of alles in een handbagage koffer zit (geen ruimbagage maar al mijn 'hebbe en houwe' in een zo'n klein geval, compliment voor mijzelf) en op naar Schiphol!" "Bij Arcadis is er gekozen om bij Middle East voor exact hetzelfde intranet te gaan als Europe. Dus dezelfde site templates, zelfde branding en vrijwel gelijke aanpak. Er is hard gewerkt door het team en met het resultaat dat het portaal er staat. Donderdag hebben we nog een laatste check gedaan en puntjes op de i gezet voor de branding en het design, het smoelt dus goed. Ook deze keer weer een meertalig intranet maar nu met nog enkel de Engelse taal. Ze zijn dus voorbereid op de toekomst en dan kunnen er meerdere talen worden toegevoegd. Dus nu ingecheckt op Schiphol en netjes volgens reisschema 14:30 vertrokken richting Dubai."

Eerste training

"De wekker ging vroeg en voor mijn gevoel helemaal (2 uur tijdsverschil). Lekker ontbeten en op naar het kantoor. We werden opgehaald door iemand van Arcadis. Het was niet ver maar ze raadden ons af te lopen met deze temperaturen. Na het werk zijn we uitgenodigd voor een diner en wat toeristische highlights. Ontzettende gastvrije mensen, voelden ons dus erg welkom! De locatie was prachtig, uitzicht op de Burj Khalifa met elk uur een fonteinenshow en projecties op het gebouw! Uiteindelijk weer afgezet bij het hotel. Moe en onder de indruk van de stad. Even relaxen, genieten van de airco en lekker slapen. Morgen dag 2, nog even knallen hier!"

Last day

"Alweer woensdag, de laatste training. Op tijd wakker, koffer inpakken, ontbijt en weer op naar Arcadis. Ik heb er zin in! Wel hoorde ik dat het gisteren 48 graden was... niet normaal. Tip gehad: als je naar Dubai wilt kan je het beste tussen december en maart gaan. Goede temperatuur, minder smog en beter uit te houden buiten. Zelf mensen die al jaren in Dubai wonen vinden het nu echt te warm. Om 17.00u nog even wat sightseeing gedaan en toen op naar het vliegveld en Amsterdam waar ik 's ochtends vroeg weer zal landen." En de reden waar we het uiteindelijk allemaal voor doen, een super tevreden klant; "Het zit erop, twee dagen training in Dubai. Resultaat een erg tevreden opdrachtgever. Het was heerlijk samen werken met Arcadis." Gaaf project? Wil je ook zo'n gaaf (internationaal) intranet? Download dan meer informatie over Debble Workplace of lees alles over de 6 stappen om naar een moderne werkplek in de cloud te gaan.