Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Itho Daalderop - Digitale transformatie binnen de installatie sector

Blogs Git
1-5-2019
Itho Daalderop is een aantal jaar terug haar transitie naar de Cloud gestart met de migratie van e-mail. Al snel volgden andere applicaties en lanceerde Itho Daalderop het nieuwe intranet om internationaal samen te kunnen werken in de installatie sector. Daarnaast geeft Microsoft Azure het installatiebedrijf bruikbare inzichten voor de woningbouw. Lees in deze case hoe Itho Daalderop voorop blijft lopen met de inzet van Office 365 en Microsoft Azure.
Door de samenvoeging van Itho en Daalderop en ook de samenwerking met Klimaatgarant, is er in de loop der jaren een divers ICT-landschap ontstaan. David Eddes: “In 2011 zijn daarom al de ERP-processen samengevoegd voor onder andere logistiek en de fabrieken en is daarna een nieuwe CRM toepassing geïmplementeerd. Daarnaast is de email omgeving al naar de Cloud gebracht. Maar dit was pas het begin van onze journey naar de Cloud.”

Startplek voor alle communicatie

Vanuit de fusie tussen Itho en Daalderop was het noodzakelijk om de interne communicatie te verbeteren. De organisatie kende verschillende vestigingen en ook had elk onderdeel een eigen intranet. Henriëtte Davids: “Niet erg handig dus als je internationaal wil samenwerken. Vandaar dat wij ook op zoek zijn gegaan naar een nieuw intranet waarmee wij onze gehele organisatie kunnen verbinden. En dat bovendien past in onze Cloud strategie binnen het Office 365 platform.” Het nieuwe intranet moest het dan ook mogelijk maken om eenvoudig kennis te delen, ook binnen de fabrieken. Daarnaast moest het de onderlinge samenwerking ondersteunen en een centrale ontsluiting van belangrijke (bedrijfs)informatie mogelijk maken. Hiervoor heeft Itho Daalderop gekozen om Debble Workplace van Wortell te implementeren.

De digitale werkplek van Itho Daalderop

Het nieuwe intranet van Itho Daalderop heet 'Christoffel' en hiermee kunnen medewerkers kennis van collega’s gemakkelijk zoeken en zich aanmelden voor specifieke kennisonderwerpen op het portaal. De persoonlijke homepage maakt het voor medewerkers mogelijk om informatie te tonen die voor hen relevant is. Medewerkers kunnen daarnaast kennis van collega’s gemakkelijk zoeken en terugvinden en zich aanmelden voor specifieke kennisonderwerpen op het portaal. Nieuws kan hierbij zowel door de organisatie als door medewerkers zelf worden aangedragen. Al deze functionaliteiten geven het intranet een sociaal karakter, waardoor op een effectieve manier informatie en kennis gedeeld kan worden. Henriëtte Davids: “De redacteuren hebben een belangrijke rol gehad in de livegang van het nieuwe intranet. Zij zijn het eerste contactpunt voor veel medewerkers en hebben zo ook de verschillende afdelingen betrokken. Daarnaast is Debble Workplace de startpagina voor elke medewerker, waardoor ze direct het laatste nieuws en de berichten via Yammer kunnen lezen. Hierdoor bereiken we al onze medewerkers en is Debble Workplace ook de startplek om te werken.”

Microsoft Planner en Teams

Binnen het intranet wordt er ook gewerkt met Microsoft Planner en Microsoft Teams. Op deze manier ontstaat er een natuurlijke manier om samen te werken. David Eddes: “Het onderling samenwerken is aan het groeien binnen onze organisatie. We maakten voorheen veel gebruik van lokale fileshares en al deze kennis en informatie verplaatsen we naar het intranet toe. Dit vergt voor veel medewerkers natuurlijk een nieuwe manier van werken, maar zorgt er wel voor dat altijd de laatste informatie beschikbaar is.”

Herintroductie Yammer

Alle locaties en afdelingen binnen Itho Daalderop hebben toegang tot Christoffel. Daarnaast is het intranet ook eenvoudig via de smartphone te benaderen. Henriëtte Davids: “Een belangrijk doel voor ons is de sociale interactie onderling te bevorderen. In het verleden hebben we al eens geprobeerd dit te bereiken met Yammer, maar dit mislukte. Omdat Yammer nu een structureel onderdeel is van het intranet, zien we dat Yammer nu wel goed wordt gebruikt. Onze Belgische locatie voelt zich nu eindelijk aangesloten bij de organisatie en dat zijn toch de leuke berichten die je hoopt te krijgen.” Wortell heeft de implementatie van Debble Workplace verzorgt. Voor de medewerkers zijn handleidingen gepubliceerd waarmee ze veelvoorkomende handelingen kunnen teruglezen, met name voor de redacteuren.

Toekomstige ontwikkelingen

Met de keuze voor Debble Workplace heeft Itho Daalderop een intranet dat continu in beweging is. Tweemaandelijks worden nieuwe functionaliteiten en verbeteringen doorgevoerd waar de medewerkers direct van profiteren. David Eddes: “Dat is een belangrijke reden waarom we voor Debble Workplace hebben gekozen. Het intranet wordt namelijk continu onderhouden en veroudert hierdoor niet.” Ook buiten het intranet kijkt Itho Daalderop naar verbeteringen. Zo is er een eerste proef gestart met bot-technologie binnen Microsoft Azure, om veelvoorkomende vragen van installateurs en klanten te beantwoorden. Zo bewijst Itho Daalderop dat ze klaar zijn voor de toekomst, zowel met haar producten als op IT-gebied.

Meer over Git

Blogpost / 17-3-2020

Stel je Microsoft Teams vraag tijdens een digitaal inloopspreekuur

Het gebruik van Microsoft Teams onder onze klanten die nu verplicht op afstand moeten werken is de afgelopen dagen enorm toegenomen. Dat levert de nod...
Blogpost / 6-3-2020

Webinar: Wortell helpt digitaal vergaderen

Veel bijeenkomsten en congressen worden geheel online gehouden. We zien het aantal vliegbewegingen bij onze klanten dalen. Vergaderingen worden geannu...