Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Microsoft en Wortell: Samenwerken aan digitale transformatie en de journey to the Cloud

Blogs Git
13-6-2017
Al jarenlang is Wortell "dedicated Microsoft Partner" en behoort ze bij een selecte groep partners die intensief samenwerken met Microsoft. Jeroen Jansen, Partner Technology Strategist van Microsoft licht het toe.  

Wat houdt Managed Partner precies in?

Binnen Microsoft werken we met Managed en Unmanaged Partners. De totale partner-community bestaat uit ruim 7400 partners waarvan er zo'n 100 een directe contactpersoon hebben. Dat zijn de Managed Partners, die bewezen skills, oplossingen of diensten hebben en beschikken over een Gold Cloud competentie, zoals Cloud Platform (Azure) en/of Cloud Productivity (Office 365). Een Managed Partner heeft direct contact met Microsoftmedewerkers en samen werken zij aan zaken als Co-Selling en Co-Adoption. Ook bouwen we met Managed Partners proposities uit voor bijvoorbeeld een specifieke branche en delen we de laatste ontwikkelingen. Managed Partners mogen trouwens ook Partner Sellers (P-Sellers) leveren. Die werken rechtstreeks samen met hun Microsoft peers: technische mensen binnen Microsoft werken daarbij bijvoorbeeld direct samen met de technische mensen binnen Wortell.  

Welke rol vervul jij hierin?

Mijn officiële rol is Partner Technology Strategist (PTS) Cloud Productivity. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de readiness en het technisch co-selling met de Managed Partners, dus voor het opstellen van proposities bij de partner of het uitbouwen ervan. Voor Wortell ben ik ook Partner Sales Executive (PSE). Ik draag zorg voor de administratieve zaken rondom klantvraagstukken, voor events met Wortell bij Microsoft en het vergroten van de zichtbaarheid binnen en buiten Microsoft. Daarnaast ben ik ook Partner Seller Lead bij ons bedrijf: ik begeleid het Partner Seller programma binnen Microsoft Nederland. Alles wat vanuit ons hoofdkantoor in Redmond naar ons toekomt, implementeer ik in de Nederlandse organisatie. Wortell heeft ook een aantal Partner Sellers die onder dit programma vallen.  

Microsoft gaat binnenkort haar kantoor op Schiphol verbouwen. Heeft dat veel impact?

Dat wordt een enorme operatie. We gaan niet alleen verbouwen, maar ook op een andere manier werken. We gaan de digitale transformatie nog meer beleven; we zullen minder gebruik gaan maken van ons kantoor en meer gaan werken vanuit andere locaties zoals bijvoorbeeld bij onze partners en vanuit huis. Het zal net als tien jaar geleden - toen het nieuwe werken begon - in het begin wennen zijn, maar het wordt zeker een succes. Wat erg spannend is, is dat ons pand 2 à 3 maanden helemaal dichtgaat. We zijn dan echt op onszelf aangewezen om met elkaar in contact te blijven. We doen momenteel een pilot vanuit het Partner Business en Development team, om een dag bij partners te werken. Microsoft Nederland is ook bezig met een mobiliteitspilot, waarin we kijken hoe we anders kunnen omgaan met reizen. Dus autodelen, meer openbaar vervoer, meer fietsen, enzovoort. De resultaten hiervan horen we binnenkort.  

Ook dit jaar is Wortell aanwezig tijdens het partnerevent Inspire in Washington. Hoe belangrijk is dit voor Microsoft?

Het is ons belangrijkste partnerevent van het jaar. Vroeger heette het World Partner Conference (WPC), maar nu Inspire, wat meer in de lijn ligt van onze andere globale evenementen, Build, Ignite en Envision. Tijdens Inspire presenteert Microsoft haar plannen voor het nieuwe (fiscale) jaar en de rol die partners daarin spelen. Het is ook de beste mogelijkheid voor partners om elkaar te ontmoeten. Er is een speciaal Nederlands programma voor partners: dit jaar komt er een Holland House waar partners uitgebreid kunnen netwerken. Vanuit Microsoft Nederland zijn hiervoor allerlei faciliteiten gemaakt in Washington om het optimaal te kunnen organiseren. Onze partners kunnen tijden Inspire ook de executives van Microsoft Nederland ontmoeten en vice versa. Inspire is een mooie start van ons fiscale jaar, het moment om plannen te maken met onze partners en die daarna uit te voeren. Samen met Wortell kijk ik uit naar deze samenwerking!

Meer over Git

Ga naar Wortell tekent voortaan digitaal met ValidSign
Blogpost / 9-4-2019

Wortell tekent voortaan digitaal met ValidSign

Waarom we gekozen hebben voor ValidSign? De data in ValidSign wordt gehost in de EU, waardoor er grip is op waar de data staat. Wel zo handig voor de...
Ga naar Adoptie dankzij de Digital Workplace Squad van VIVAT
Blogpost / 21-11-2017

Adoptie dankzij de Digital Workplace Squad van VIVAT

.tb_button {padding:1px;cursor:pointer;border-right: 1px solid #8b8b8b;border-left: 1px solid #FFF;border-bottom: 1px solid #fff;}.tb_button.hover {bo...
Ga naar Digitaal in de groensector?
Blogpost / 31-10-2017

Digitaal in de groensector?

Als je kijkt naar de digitale transitie, en wat daarvoor nodig is - dan zie je dat eigenlijk iedereen beter met elkaar wil communiceren.
Ga naar Digitale Transformatie en Data Lake, dé thema's op Microsoft Envision
Blogpost / 2-10-2017

Digitale Transformatie en Data Lake, dé thema's op Microsoft Envision

Microsoft Envision. Het evenement stond volledig in het teken van digitale transformatie en vond tegelijkertijd plaats met Microsoft Ignite.
Ga naar Wortell door Microsoft benoemd tot Digital Transformer
Blogpost / 5-7-2017

Wortell door Microsoft benoemd tot Digital Transformer

Tijdens het jaarlijks terugkerende Microsoft Government en Healthcare Partner evenement is Wortell in de prijzen gevallen. Digital Transformer Award 2...
Ga naar GeenPeil: Digitale Transformatie in de politiek
Blogpost / 6-12-2016

GeenPeil: Digitale Transformatie in de politiek

GeenPeil doet wat nog geen enkele andere politieke partij heeft gedaan. Elke 2de kamer keuze wordt een mini referendum. Digitale Transformatie in de p...
Ga naar Succes digitalisering motor achter reorganisatie ING
Blogpost / 3-10-2016

Succes digitalisering motor achter reorganisatie ING

Digitalisering is de motor achter een reorganiserende ING. gaat ING dit echter wel volhouden met nieuwe toetreders als BUNQ en Knap?
Ga naar GigJam: Een kijkje in de (nabije) toekomst van digitaal samenwerken?
Blogpost / 8-7-2016

GigJam: Een kijkje in de (nabije) toekomst van digitaal samenwerken?

In deze blog geef ik een algemene beschrijving van wat GigJam is. De app is sinds kort als preview beschikbaar voor iedereen.