Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Start van een nieuw jaar! Met 4 tips voor blended werken in 2021

2020 is een jaar om niet zomaar te vergeten. En hoewel corona vooral heel veel narigheid heeft gebracht, denk ik echt dat het op lange termijn de manier waarop wij werken verandert. En wat mij betreft is dat een goede zaak. 
Want ook ik heb geleerd dat ik veel van mijn afspraken prima online kan doen. Dat ik echt niet altijd in de auto hoef te stappen om iemand perse in de ogen aan te maken, maar dat een goede videoverbinding prima werkt. Ook ik heb geleerd dat 6 keer per jaar afreizen naar een congres ergens ver weg in Europa of Amerika echt niet nodig is, maar dat het beperken daarvan echt prima is. Ook ik heb geleerd dat ik veel van mijn werkzaamheden prima vanuit mijn huis kan doen en niet van 9 tot 5 op kantoor hoef te zijn. En dat alles, is een goede zaak. Het voorkomt dat ik in de file sta (wat een zegen is dat zeg!), het voorkomt lange reistijden naar verre oorden en het spaart het milieu. In ieder geval een beetje. 
Maar als klap op de vuurpijl heb ik gemerkt dat ik productiever ben. Ik krijg thuis meer voor elkaar dan dat ik op kantoor kan. En iedereen die ik zo links en recht bevraag bemerkt hetzelfde. Door thuis te werken worden veel dagelijkse afleidingen voorkomen. 

Om me voor te bereiden op het nieuwe jaar heb ik wel een aantal belangrijke aandachtsgebieden in het kader van blended werken:

1.    Zorg voor de optimale thuiswerkplek
Een beetje een open deur, maar toch zie ik het nog steeds maar al te regelmatig. Medewerkers die niet optimaal thuis kunnen werken. Natuurlijk denk je dan aan de fysieke werkplek waar veel aan moet gebeuren, maar ook de digitale omgeving verdient toch vaak nog de nodige aandacht. 
We hebben er van alles over opgeschreven vanuit onze dienst WORK.
 

2.    Zorg dat je kantoor corona klaar is
Op enig moment gaan we met zijn allen weer terug naar kantoor. Dat zullen we waarschijnlijk niet in grote getalen doen, maar in groepjes. Als je dan toch productief wil werken zorg je ervoor dat op kantoor de vergaderruimten zijn ingericht met alle vergaderapparatuur zodat je die ene medewerker die thuis werkt ook gewoon goed kan horen en zien.
Bij Wortell MEET bouwen we digitale vergaderruimten.


3.    Wees veilig, ook thuis
De afgelopen periode is het maar al te vaak gebeurt. Organisaties die aangevallen werden door hackers omdat de thuiswerkplek niet optimaal beveiligd was. Zorg ervoor dat je dat niet overkomt door ook die omgeving optimaal te beveiligen. 
We organiseren binnenkort weer een cybersecurity webinar om je precies hierover meer te leren. 


4.    Bereid traditionele applicaties voor op overal
Wil je je medewerkers optimaal kunnen ondersteunen dan zorg je er ook voor dat die oudere applicaties gewoon op afstand beschikbaar zijn. Daarvoor hoef je tegenwoordig helemaal geen moeilijke infrastructuren aan te leggen. Je kunt dit gewoon doen met Windows Virtual Desktop wat je vanuit Azure zo aanzet.
Mijn collega Freek Berson publiceerde onlangs een e-book. 

Zo, en nu fijn het nieuwe jaar in!
 

Andere goede voornemens voor 2021?

We gaan gewoon weer door met het delen van onze kennis!