Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Viva Learning: breng kennis en adoptie naar een hoger niveau

Het learning platform is evenals de andere onderdelen van Microsoft Viva beschikbaar via Microsoft Teams. Hierbinnen worden diverse trainingsmaterialen en cursussen aangeboden voor jouw organisatie. Op dit moment krijgen we steeds meer demomateriaal beschikbaar. Binnenkort kun je hierover meer van ons verwachten, denk bijvoorbeeld aan real life demo’s. Lees in deze blog alvast onze eerste indruk van Viva Learnings en hoe wij denken dat je het in kunt gaan zetten binnen je organisatie.

Liever kijken dan lezen? Bekijk de video over Viva Learning.

Waar komt de content vandaan?

Een leer-platform is natuurlijk leuk, maar deze moet wel gevuld worden met content. Een behoorlijke taak als je het ons vraagt. Learnings maken en up-to-date houden met de snel veranderende wereld waarin we leven is niet niks. En juist daarom van ontzettend veel toegevoegde waarde als Microsoft dit goed weet in te vullen. Om dit te doen heeft Microsoft al een aantal samenwerkingen aangekondigd. Denk hierbij aan een samenwerking met LinkedIn Learning, Microsoft Learning en naar verwachting kunnen organisaties ook zelf content toe gaan voegen. Een mooi centraal platform voor allerlei kennismaterialen dus.  

Mensen in hun kracht zetten met de juiste kennis

Het is een pluspunt dat Viva Learnings ook weer binnen Microsoft Teams beschikbaar is. Als we kijken naar onze eigen oplossing Jim, merken we dat gebruikers het heel fijn vinden dat Jim in Teams beschikbaar is. Dit sluit ook heel goed aan bij het doel dat Microsoft heeft met Viva om een bijdrage te leveren aan de Employee Experience. Met zowel Learnings als een oplossing zoals Jim zorg je er namelijk voor dat medewerkers zich in hun kracht gezet voelen omdat ze beschikken over de juiste middelen, kennis en tools. Iets waar wij volledig achter staan en goed aansluit bij onze filosofie: We Empower People.

Viva Learning + Digitaal Vitaal = beter gebruik van Office 365

We kunnen met Viva Learning in combinatie met onze adoptiemethodiek nog meer waarde toevoegen bij onze klanten. Binnen ons adoptie-programma, Digitaal Vitaal werken wij met thema’s die elk weer opgedeeld zijn in scenario's. Een relatief nieuw thema is daarbij ‘digitaal welzijn’. Het is mooi om te zien dat Microsoft hier met Microsoft Viva ook op in lijkt te spelen.

Beschikbare content

De grote vraag de komende periode. Wat voor materiaal komt er beschikbaar? In eerste instantie is dat allemaal via LinkedIn Learning en Microsoft Learnings. We gaan er dan ook stiekem een beetje vanuit dat dit voorlopig allemaal enkel in de Engelse taal is. Zelf weten we dat lang niet al onze klanten daarop zitten te wachten. De grote vraag is of Microsoft het voor elkaar krijgt om het in alle talen te ondersteunen. Los daarvan zijn we ook benieuwd hoe Microsoft ervoor gaat zorgen dat een medewerker de voor hem/ haar meest relevante learnings te zien krijgt. Een oplossing hiervoor zou Microsoft Graph zijn, die exact weet welke learnings voor wie interessant zijn.

Kennis brengen in plaats van halen

In onze ervaring werkt het goed om learnings proactief naar medewerkers toe te brengen. Op dit moment doen wij dat met onze vriend en digitale assistent Jim. Binnen Viva Learning hebben we dit nog niet concreet gezien en zijn we heel benieuwd of dat gaat komen. Om mensen namelijk succesvol te laten leren zijn er een aantal stappen die doorlopen moeten worden, wij definiëren die aan de hand van het ADKAR Model (Awareness, Desire, Knowledge, Ability, Reinforcement). Met Jim brengen we de learnings echt maar mensen toe waardoor je de awareness en desire aanwakkert. Een belangrijke stap alvorens mensen echt gaan leren. Kortom: we zijn heel benieuwd of een dergelijke functionaliteit ook in Viva Learning beschikbaar komt. Een leuke functionaliteit die wel al heel goed inspeelt op dit model is de mogelijkheid om learnings eenvoudig naar collega’s door te sturen.

Meer nieuws en vragen

We zien veel potentie in Viva Learning. Een onmisbaar onderdeel binnen Microsoft Viva om de Employee Experience compleet te maken. Komende periode blijven wij je regelmatig updaten met nieuws over Microsoft Viva. Wil je nu alvast meer weten over hoe we bij Wortell elke dag met adoptie bezig zijn? Bekijk dan Digitaal Vitaal. Heb je vragen over Microsoft Viva? Laat het hier weten.