Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Wortell lanceert Digitaal Vitaal: een kraakheldere adoptie methodiek

Blogs
Franck van Diest
4-11-2020

Het gat tussen beschikbare kennis in organisaties en de benodigde kennis om het maximale uit IT-investeringen te halen groeit al sinds de jaren. Wortell gaat de uitdaging aan dit gat te dichten en lanceert een nieuwe programma: Digitaal Vitaal.

Kraakhelder en snel van start

Franck van Diest, Product Manager bij Wortell: “Digitaal Vitaal is gericht op de uiteindelijke gebruiker van Microsoft-software en valt vooral op door de kraakheldere aanpak. In onze branche is deze vorm van ondersteuning bekend onder de noemer adoptie. Wij hebben geleerd dat adoptie niet een kortlopend traject is maar echt tot zijn recht komt in de vorm van een doorlopend proces. Dat betekent dat we op doorlopende basiskennis de organisatie in brengen die altijd up to date is. Wij merken dat onze klanten behoefte hebben aan duidelijkheid. Die duidelijkheid wordt met name gezocht op de antwoorden op vragen als; wat krijg ik, wanneer heb ik het en wat kost het? Daarom bieden wij met Digitaal Vitaal kant en klare tools en content zodat het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Hierdoor kunnen we snel starten en brengen we duidelijkheid naar onze klanten.”

Dat er behoefte is aan deze duidelijkheid merkt Wortell ook aan het feit dat de eerste klanten al gekozen hebben voor Digitaal Vitaal waaronder Gemeente Leidschendam-Voorburg.

Adoptie volgens Wortell

Digitaal Vitaal.

Adoptie is geen project. Het is een proces waarin de medewerker centraal staat.

Sturen op succes

Naast de heldere aanpak zijn de prijzen dit ook. Wortell heeft ervoor gekozen om een vaste prijs per gebruiker per maand te rekenen waarmee ze sturen op succes. Het maakt niet uit of de adoptieconsultants één of zes keer langs moeten komen om succes te behalen. De prijs per gebruiker per maand vangt dit allemaal af. Klanten worden nooit geconfronteerd met onverwachte kosten.

Bundeling van mens, inzichten, kennis en tools

Digitaal Vitaal beoogt kraakhelder te zijn in aanpak en uitvoering. Daarom komen 4 cruciale elementen bij elkaar;

  • Mens. Medewerkers van Wortell bundelen de krachten met medewerkers van haar klanten in een adoptie team. Deze groep vormt het vliegwiel die het proces draaiende houdt.
  • Inzichten. Geen beslissingen op basis van onderbuikgevoel maar op harde cijfers. Er wordt continue gemeten en uitgevraagd, wat wordt weergegeven in een realtime en overzichtelijk dashboard.
  • Kennis. De honderden voorgaande trajecten hebben geleid tot een schat aan kennis. Deze kennis is gebundeld in een zestal thema’s met herkenbare scenario’s zoals Effectief Vergaderen, Veilig Inloggen en meer.
  • Tools. Voortbouwend op het voorgaande punt is ook een pakket aan tools beschikbaar. Van een chatbot met online trainingen tot aan klassikale trainingen.

Al deze onderdelen zitten standaard in Digitaal Vitaal. Afhankelijk van de behoefte van de klant wordt de volgorde van uitrol van de thema’s bepaald en de inzet van de adoptiemiddelen. Zo zorgt Wortell ervoor dat een standaard adoptie methodiek toch past bij de specifieke situatie van de klant.

24/7 beschikbare vraagbaak en buddy: JIM

“In het huidige tijdsbeeld is het van belang op laagdrempelige wijze en rond de klok paraat te staan voor je mensen”, aldus Hans Schillemans, Product Owner Digitaal Vitaal.

“Met JIM bieden wij een chatbot aan die je altijd kunt vragen naar raad en daad. JIM geeft jou het antwoord op je vraag en biedt korte trainingen aan die je overal ter wereld kunt uitvoeren. JIM wordt beschikbaar gesteld in Microsoft Teams. JIM is voor ons echt een essentieel onderdeel van het hele aanbod. Op deze manier kunnen we er altijd zijn voor ons gebruikers én bieden we op innovatieve wijze een online learning platform aan.”

Franck van Diest sluit af: “wij zien dat organisaties echt voordeel kunnen halen uit het optimaal in hun kracht zetten van medewerkers. Op het moment dat ze daarmee aan de slag willen gaan met een heldere aanpak die gericht is op resultaat, hoop ik dat ze ons weten te vinden.”

Closing the gap met Digitaal Vitaal

Ben je benieuwd naar Digitaal Vitaal en wil je meer weten over hoe ga je het gat gaat dichten tussen de technische mogelijkheden waarover je nu beschikt en de kennis die medewerkers van deze tools hebben? Hoe je ervoor zorgt dat de aangeschafte tools ook echt een verschil gaan maken in het dagelijkse werk van de medewerkers? Schrijf je dan in voor het webinar op 8 december.

Webinar

Digitaal Vitaal

Schrijf je direct in voor het webinar en ontvang direct na het webinar de inschrijflink voor ons exclusieve online adoptieprogramma.