Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Hoe houd je de vinger aan de pols van je beveiliging? 3 krachtige tips

Blogs
MxDR (Managed eXtended Detection and Response)
Threat Hunting
21-9-2022

De digitalisering biedt in de eerste plaats een hele rits voordelen, maar ze brengt ook flink wat beveiligingsrisico’s met zich mee. Daarnaast gaan hackers en internetfraudeurs steeds slimmer te werk om binnen te dringen in je netwerk. Als organisatie is het dus van cruciaal belang om de vinger aan de pols van je beveiliging te houden. Hoe? We zetten het nodige op een rij.

1 - Maak van beveiliging een integraal deel van je IT omgeving

Je IT team mag dan wel ijzersterk zijn, het betekent niet dat je omgeving daarmee veilig is. Hoe dat kan? In veel bedrijven is beveiliging nog geen integraal onderdeel van de IT omgeving. Ze werken veelal met generalistische profielen. En hoewel die zeker nodig zijn, reikt een gedegen beveiligingsteam verder.

Bij Wortell hebben we bijvoorbeeld een aparte afdeling, waar specialisten zich elke dag bezighouden met security. Reden: we zijn er heilig van overtuigd dat beveiliging losstaat van operationele zaken. Resultaat? Onze klanten rekenen op 24/7 security en maximale ondersteuning. Meer tips en maatregelen om je security actueel te houden lees je hier

2 - Investeer in awareness bij je medewerkers

Je beveiliging is slechts zo sterk als de zwakste schakel in je team. Een veilige werkomgeving vraagt hoe dan ook awareness en dus training van je medewerkers. Besef dat dit een dynamisch proces is, en geen eenmalig gebeuren. Voer daarom regelmatige controles uit en blijf de techniek van je medewerkers aanscherpen. Zo zorg je ervoor dat ze ook op lange termijn voorzichtig omgaan met mogelijke verdachte zaken! 

3 - Krijg inzicht in potentiële bedreigingen

Gaat het over beveiliging, dan zijn aannames onvoldoende. Meten is weten! Je begrijpt al waar we heen willen: het is ontzettend belangrijk om inzicht te krijgen in potentiële bedreigingen voor je organisatie. Hoe? Met de threat scan van Wortell, natuurlijk! Waar bedrijven gemiddeld pas na 200 dagen weten dat er iets mis is op gebied van security, geven wij razendsnel een beeld van:

  • Risicovolle gebruikers
  • Verdachte aanmeldpogingen
  • Risicovolle activiteiten
Threat scan

Ga na hoe veilig jouw organisatie écht is

Hoe we concreet te werk gaan? We zetten de Microsoft E5 licentie aan op jouw M365 bedrijfsomgeving. Die gaan we dan een maand lang monitoren. Alle bijzonderheden pikken we eruit en verwerken dit in een rapport. Zo krijg je alle relevante en actuele inzichten en kun je vervolgens de juiste maatregelen nemen.