Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

CZ verbetert wijze van samenwerken met nieuwe SharePoint omgeving

Zorgverzekeraar CZ introduceert een nieuwe manier van samenwerken via een nieuwe portalomgeving.

CZ is met 3,3 miljoen klanten een van de grootste zorgverzekeraars in Nederland. Met ruim 2.500 medewerkers, verspreid over meerdere locaties waarbij flexibel wordt gewerkt, is samenwerken cruciaal om goede dienstverlening te kunnen waarborgen. Daarom introduceert zorgverzekeraar CZ een nieuwe manier van samenwerken via een nieuwe portalomgeving.

Versnippering van informatie
Zorgverzekeraar CZ is in de loop der tijd steeds flexibeler gaan werken, waardoor een toename van het delen van informatie is ontstaan binnen de organisatie. Handmatig versiebeheer en mails met attachments werden steeds meer als last ervaren.

Nieuwe SharePoint-omgeving
Wortell heeft samen met CZ een Governance plan opgesteld om de beleidskaders en het besturingsmodel voor de portalomgeving vast te stellen. Om er daarnaast voor te zorgen dat de omgeving ook in de toekomst blijft voldoen aan de wensen en eisen van CZ, is een groeimodel ontwikkeld voor de realisatie van toekomstige portals, applicaties en processen.

Informatie is beter vindbaar en samenwerken wordt beter ondersteund
De SharePoint-omgeving die Wortell heeft ontwikkeld samen met CZ bestaat uit (templates voor) projectensites en teamsites en bevat de mogelijkheid om over projectensites heen - op stuurgroep niveau - te rapporteren over de status van projecten. De projectensites zijn afdeling overstijgend en worden gestructureerd op basis van de CZ-projectenstandaard. Teamsites kunnen worden ingezet per businessunit, afdeling of team en worden gebruikt voor eenvoudig documentmanagement en onderling samenwerken. Daarnaast is er een uitgebreid zoekcentrum ingericht.

Deze nieuwe omgeving heeft ervoor gezorgd dat informatie (zowel in projectensites als op teamsites) eenduidig wordt opgeslagen waardoor het uitwisselen van informatie nu goed beheersbaar is.

Meer over SharePoint

Blogpost / 10-10-2016

Testen in SharePoint Online: Waarom?

Testen. Het kost geld, duurt lang en is het daadwerkelijk nodig? Terechte vragen. In onderstaand voorbeeld geef ik een antwoord op deze vragen.
Blogpost / 20-5-2016

Samenwerken 3.0 met het nieuwe SharePoint

Samenwerken 3.0 met het nieuwe SharePoint
Blogpost / 12-5-2016

Delen met externe gebruikers in SharePoint Online & OneDrive for Business, blijf in controle

Sharing van documenten met externe gebruikers in SharePoint Online en OneDrive for Business, maar hoe zorg je dat je in controle blijft wat er gedeeld...
Blogpost / 2-5-2016

SharePoint documentbibliotheken krijgen een nieuw uiterlijk

Microsoft heeft recent aangekondigd dat het de SharePoint documentbibliotheken van een nieuwe vormgeving gaat voorzien, indien je Office 365 omgeving...
Blogpost / 29-3-2016

Protocollen, beschikbaar en veilig in SharePoint

Protocollen, beschikbaar en veilig in SharePoint
Blogpost / 23-3-2016

Klantcase: document sets in SharePoint 2013 DMS

Hoe een klant blij en enthousiast wordt gemaakt door een goede samenwerking en een SharePoint 2013 oplossing op maat.
Blogpost / 25-11-2015

SharePoint Check-Up: Quick wins voor je SharePoint-omgeving

Wortell heeft samen met Microsoft de SharePoint Check-Up ontwikkeld om een aantal 'quick wins' voor jouw organisatie te definiëren.
Blogpost / 2-11-2015

SharePoint Governance

Het SharePoint Governance plan zorgt er voor dat projecten technisch goed worden uitgevoerd en het biedt richtlijnen over succesvol gebruik.
Blogpost / 5-10-2015

Effectief samenwerken met SharePoint Online

Hoe kan je de medewerkers van je organisatie op een makkelijke manier heel efficiënt met elkaar laten samenwerken? Dat kan met SharePoint Online.
Blogpost / 9-9-2015

Meer invloed op je backups in SharePoint Online

Met SharePoint Online hoeft men zich geen zorgen te maken over het maken van backups, maar wat als je meer invloed wilt hebben op je backup strategie?
Blogpost / 31-8-2015

Grote hoeveelheden bestanden importeren in SharePoint Online met de Office 365 import service

Grote hoeveelheden bestanden importeren in SharePoint Online met de Office 365 import service
Blogpost / 28-7-2015

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 14 oktober

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 14 oktober
Blogpost / 24-7-2015

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 24 september

Intranetten worden steeds efficiënter ontwikkeld, persoonlijker en op een steeds betere manier gebruikt. Met welke trends en nieuwe ontwikkelingen ku...
Blogpost / 12-5-2015

Wat is er nieuw in SharePoint 2016? (Deel 3/3)

Tijdens Ignite zijn er veel nieuwe details bekend gemaakt rondom SharePoint 2016, nl: Operations/Telemetry, Hybride Search/Office Graph en eDiscovery,...
Blogpost / 8-5-2015

Wat is er nieuw in SharePoint 2016? (Deel 2/3)

Tijdens Ignite zijn er veel nieuwe details bekend gemaakt rondom SharePoint 2016. Ondermeer Minimal Serverroles, User Profile, Patching en durable lin...