Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Data-intelligence-team: bouwen aan de toekomst, mét de juiste versterking!

Blogs
17-10-2019
Bij Wortell willen we mensen optimaal ondersteunen bij het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden. Hoe? Door ze de best mogelijke technische omgeving te bieden. Natuurlijk denk je dan éérst aan een werkplek die in technologisch opzicht uitstekend is ingericht – zowel qua backend als beveiliging. Maar zodra alles goed werkt, ben je eigenlijk nog niet klaar. Je wilt zo'n werkplek namelijk óók enorm intelligent maken. Op dat gebied hebben wij recentelijk behoorlijk grote stappen gezet. In de afgelopen jaren concentreerden we ons vooral op het neerzetten van een solide basisomgeving voor onze klanten. Maar in de komende periode zullen we veel aandacht besteden aan het intelligent maken van die omgeving. Kort gezegd, we gaan ons enorm focussen op data-intelligence. Hoe dit eruit zal zien? Dat leggen we je uit in deze blog!

Intelligent omspringen met data

Wij hebben altijd een data-intelligence-team gehad dat heel goed infrastructuren neerzet. Het doel van dit team: jou zo goed mogelijk met data laten werken. Hiervoor zetten wij het liefst de Microsoft Azure-cloud in. Deze is namelijk het meest schaalbaar én kan het best voldoen aan de toenemende vraag van eindgebruikers om intelligent met data om te springen. Om écht het verschil te kunnen maken voor onze klanten hebben we in de afgelopen tijd geëxperimenteerd: met behulp van Kunstmatige Intelligentie bouwden we een reeks intelligente toepassingen. Enkele voorbeelden: Van Oord hielpen we op een hele moderne manier een schip te besturen, met Moetiknaardedokter.nl werkten we aan online bots die zorginhoudelijke vragen beantwoorden en voor het Amsterdam Dance Event ontwikkelden we een app die direct geweldige muziek voor je componeert.
De conclusie die we trokken: eindgebruikers hebben daadwerkelijk profijt van dit soort initiatieven.

Data-intelligence-team op de kaart: alle experts aan boord!

Als organisatie hebben we besloten om ons data-intelligence-team nu écht stevig op de kaart te zetten. Vanuit die gedachte hebben we Marian Dragt gevraagd om ons te komen versterken. Zij is Clinical Professor in Data & AI bij de Global School for Entrepeneurship, Microsoft AI MVP en medeorganisator van de Global AI Bootcamp. Voor ons gaat ze een team bouwen dat de meest geweldige toepassingen kan realiseren – soms voor een specifieke klant, soms voor een grote groep klanten. Daarnaast gaat Marian werken aan de algemene kennis van het team. Met Marian aan boord én een enthousiast team dat klaarstaat om de volgende stap(pen) te nemen zien wij de toekomst zonnig tegemoet!