Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Lync heeft nu ook zijn eigen Windows 8 app

Blogs
28-10-2012

Sinds vrijdag is de Lync-app gepubliceerd in de Windows Store. Nu hebben Windows 8 en Windows RT gebruikers ook de mogelijkheid om Lync te gebruiken.

Capture1

Wat Skype en MSN is voor kleine bedrijven en consumenten, is Lync voor de meeste grotere bedrijven. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om op een veilige manier met elkaar te chatten, videovergaderen, online presentaties te houden en zelfs te bellen. Lync is onderdeel van Office en integreert dan ook optimaal met de verschillende Office producten. In tegenstelling tot MSN en Skype hebben gebruikers van Lync echter wel een serveromgeving nodig waaraan ze hun Lync client kunnen koppelen.

 

Voor Lync was tot op heden geen aparte Windows 8 app beschikbaar, tot vorige week moest hiervoor een aparte Lync desktop app geinstalleerd worden. Alle Instant Messages, telefoontjes, videovergaderingen en presentaties die een Lync gebruiker wilde doen verliep via de desktop. Als er chats of telefoontjes binnenkwamen dienden gebruikers dus eerst terug te gaan naar de desktop.

 

Afgelopen vrijdag is dat verandert. De Lync-app is toen gepubliceerd in de Windows Store en nu hebben Windows 8 en Windows RT gebruikers ook de mogelijkheid gekregen Lync te gebruiken.

 

De Lync ervaring is een unieke ervaring. De app is niet te vergelijken met de normale Lync client zoals die op de desktop draait. De app is overzichtelijk en toont alleen de dingen die je echt nodig hebt. Zodra je de Lync-app opstart wordt de eerstvolgende online vergadering getoond. Daarnaast staan redelijk groot je favoriete contactpersonen. Zorg dus voor een goede foto. Alle andere personen zijn te selecteren door een groep aan te klikken waar ze in staan.

 

Het overzicht met contactpersonen laat alle contacten in Lync zien. Daarbij geeft de uit Lync bekende groene, gele of rode status aan of een contactpersoon beschikbaar is. Na het aanraken van een contactpersoon kun je contact opnemen. Daarbij kun je kiezen tussen een chat, spraak of video sessie. Dit opent in een vervolgscherm.

 

Capture2

Een bijzonder mooie functie is het voeren van een videovergadering met meerdere personen tegelijkertijd. Het scherm toont in dat geval de video stream van maximaal 5 personen. Je kunt dus de visuele expressie zien van alle personen die deelnemen aan de vergadering.

 

Capture3

 

Het is mogelijk tijdens een Lync vergadering informatie met anderen te delen. Dit kan bijvoorbeeld een PowerPoint presentatie, het gehele scherm, maar bijvoorbeeld ook een individueel document zijn. Dit kan je combineren met spraak, chat of video.

 

Capture4

Om gebruik te kunnen maken van de Lync-app is een Lync Serveromgeving nodig. Dit kan een omgeving zijn binnen een organisatie of een Lync omgeving van Microsoft op basis van Office 365. Niet alle functionaliteiten zijn voor iedere organisatie beschikbaar. Indien op bedrijfsniveau bepaald is dat met Lync niet naar externe telefoonnummers gebeld kan worden, kan dit ook niet in de Lync-app.

 

De Lync-app biedt een zeer welkome aanvulling op de mogelijkheden om te communiceren en zal door iedereen die op kantoor gebruik maakt van Lync en een Windows 8 systeem heeft zeer gewaardeerd worden.