Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Office 2013 sinds gisteravond te downloaden

Blogs
24-10-2012

Alle Office producten zijn sinds gisteravond vanaf MSDN en Technet te downloaden. Een verrassing, aangezien Microsoft eerder had aangegeven dat de definitieve versies van Office pas vanaf midden november te downloaden zouden zijn.

[embed]http://youtu.be/J-3uK2bRNnE[/embed]

 

Het lijkt wel of Microsoft haar best heeft gedaan een plaatje te bemachtigen in het Guniness Book of World Records voor de meeste productlanceringen in één week. Later vandaag zal Microsoft Windows 8 voor de consumentenmarkt introduceren, eerder deze week waren de Office Web Apps aan de beurt en is Xbox Music gelanceerd. Naast dat alles is de nieuwe versie van Skype sinds deze week beschikbaar. Als klap op de vuurpijl zijn alle Office producten waaronder Office 2013, SharePoint 2013, Exchange 2013 en Lync 2013 sinds gisteravond vanaf MSDN en Technet te downloaden. Een verrassing, aangezien Microsoft eerder had aangegeven dat de definitieve versies van Office pas vanaf midden november te downloaden zouden zijn.

Office 2013 is sinds 11 oktober RTM. RTM staat voor Release to Manufacturer, een term die eigenlijk nergens meer op slaat aangezien de producten bijna niet meer in fysieke dozen worden geleverd. Sinds gisteravond zijn de officiële producten dus te downloaden vanaf Technet en MSDN. Technet is de community van IT professionals, MSDN is eenzelfde community maar dan voor ontwikkelaars. De Office 2013 producten zijn nog niet te downloaden door volume licentie contract klanten van Microsoft. De geboden versie beperkt zich op dit moment tot de Engelse versie.

 

Office 2013 mag dan wel beschikbaar zijn, kopen kun je het nog niet. Later dit jaar, naar verwachting vanaf het eerder genoemde midden november, zal dat waarschijnlijk het geval zijn. Dit overigens alleen voor klanten met een zogenaamd volume licentie contract. Klanten zonder volume licentie contract kunnen Office 2013 volgens eerdere berichten van Microsoft vanaf begin volgend jaar aanschaffen. De grote uitzondering op dit alles is natuurlijk Windows RT gebruikers. Iedereen die aanstaande vrijdag zijn Windows RT tablet krijgt, heeft daar gewoon een Office 2013 Home & Student op geïnstalleerd staan.

 

Binnen onze organisatie draaien we al enige tijd met de nieuwste versie van Office 2013. De gemiddelde ervaringen van gebruikers zijn daarbij uitermate positief. Behoudens de nodige productinnovaties maakt Microsoft met Office 2013 echt een verandering door in de manier waarop ze producten verspreid. De aanbevolen methodiek voor Office 2013 is bijvoorbeeld het vanaf het internet "streamen" van de software naar een computer. De oude vertrouwde manier van installeren blijft overigens ook gewoon mogelijk. De tweede grote wijziging is de koppeling met verschillende cloud-diensten. SkyDrive is de standaard locatie voor documentopslag. Voor bedrijven is dat SkyDrive-pro. Het filmpje hieronder geeft een beeld van de vernieuwingen.

 

Wil je Office 2013 uitproberen dan kan dat door een proefversie naar je computer te streamen. Deze kan gewoon naast oudere versies van Office draaien. De preview versie van Office 2013 is beschikbaar via de Microsoft website.

 

Bron: Blogpost van Danny Burlage (CTO Wortell) op DutchCowboys.nl.