Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Technologie omarmen én medewerkers blij maken: hoe doe je dat?

Toen de coronacrisis uitbrak, stapten organisaties massaal over op andere, nieuwe IT-oplossingen, waaronder Microsoft Teams. Maar medewerkers kunnen hier vaak moeilijk mee omgaan. Zij moeten zelf uitzoeken hoe de technologie werkt, waardoor ze minder tijd hebben om zich te focussen op hun kerntaken. Het gevolg: nóg meer druk.

En dat is het laatste wat je als organisatie wilt. Want blije medewerkers zijn belangrijker dan ooit. Een blije medewerker zorgt immers ook voor een blije klant. Mensen moeten zich dus fijn voelen bij het werk dat ze doen. Dat krijg je voor elkaar door hen de juiste tools op de juiste manier aan te bieden. Klinkt goed, maar wat moet je je daar nu precies bij voorstellen?

Adoptie: eenmalig project of doorlopend proces?

Waar het om gaat is dat medewerkers de voordelen van de technologie inzien. Als je duidelijk uitlegt hoe een tool hen kan helpen, wíllen zij deze ook gebruiken. Je mag daarbij niet over één nacht ijs gaan. Alleen wanneer je mensen aan de hand meeneemt in het veranderproces, bereik je een duurzaam effect.

Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat de adoptie van technologie geen eenmalig project, maar een doorlopend proces is. Want technologische ontwikkelingen stoppen nooit. Eigenlijk kan je adoptie vergelijken met sporten: als je fysiek vitaal wilt worden, ga je niet één keer per half jaar naar de sportschool. En je stopt ook niet zodra je in vorm bent, want dan ben je binnen de kortste keren terug bij af.

Whitepaper

10 tips voor adoptie

Adoptie van Microsoft 365: 10 tips om je collega’s mee te krijgen!

Hoe maak je je organisatie digitaal vitaal?

Wil je dat medewerkers digitaal 'in vorm' raken en blijven, dan moet je zorgen dat zij de technologische ontwikkelingen kunnen bijbenen. Als er morgen bijvoorbeeld een wijziging in een softwareprogramma wordt doorgevoerd, moet je medewerkers laten weten wat er is veranderd en hoe zij daarmee kunnen omgaan. Zo neem je de angst voor verandering weg die bij veel medewerkers heerst.

Bij Wortell spreken we ook wel van 'closing the gap’. Hiermee bedoelen we dat we het gat dichten tussen de techniek en de mens. We zorgen dat de productiviteit van medewerkers meegroeit met de technologie. Hoe? Middels ons adoptieprogramma 'Digitaal Vitaal', dat zich ruimschoots heeft bewezen. Onze adoptieconsultants bieden stapsgewijze ondersteuning om jou te helpen bij het dichten van dat technologische gat. Periodiek focussen we op één thema. Pas wanneer we hiermee resultaat hebben geboekt, nemen we de volgende stap. Flexibiliteit is daarbij essentieel: hoewel we een vaste aanpak hanteren, bewegen we mee met jouw organisatie.

Met Digitaal Vitaal streven wij naar blije medewerkers die hun werk ongehinderd kunnen uitvoeren met digitaal gereedschap. We werken bijvoorbeeld met vaste persona's en toegespitste thema's.

Meer weten?

Wil je weten hoe je jouw medewerkers blij kan maken? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Digitaal Vitaal

Aan de slag met adoptie

Aan de slag met adoptie? Download de brochure van Digitaal Vitaal.