Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Van papier naar digitaal besluitvormingsproces

Blogs Git
23-2-2016
Met het Casemanagement Portaal van Wortell heeft Tilburg University het besluitvormingsproces van het College van Bestuur volledig gedigitaliseerd.

Het College van Bestuur en de vele handtekeningen

Het College van Bestuur (CvB) vormt het dagelijkse bestuur van de universiteit. Het is belast met alle bestuurlijke aangelegenheden en met het beheer van de universiteit zelf. Zo worden er besluiten genomen over bijvoorbeeld nieuwbouw, studentenzaken en juridische geschillen. Elke 2 weken is er een vergadering van het CvB waarin de laatste onderwerpen besproken worden. De verschillende divisies kunnen onderwerpen indienen voor de CvB vergadering. Om het onderwerp daadwerkelijk op de agenda te krijgen, zijn er handtekeningen nodig van verschillende personen waaronder de divisiedirecteur (bijvoorbeeld als er een financieel component in het voorstel zit) en beleidsmedewerkers. Hiermee wordt aangetoond dat er voldoende mandaat is om het onderwerp te bespreken.

Volledig op papier

Hein van der Pas, projectleider bij Tilburg University: “Voorheen gebeurde dit proces volledig op papier. De medewerker, vaak de secretaresse, zorgde ervoor dat het beleidsstuk door de juiste personen getekend werd. In Tilburg noemden ze dit gekscherend het oksel-express: de collega liep namelijk letterlijk met het beleidsstuk onder de arm de verschillende personen af om handtekeningen te krijgen. Een erg tijdsintensief proces, want wat als een directeur niet aanwezig is? En hoe leg je nu echt eenduidig vast wat waar besloten is?

Digitale CvB- besluiten

Om de ondersteunende organisatie van de universiteit slagvaardiger te maken en meer te harmoniseren, is de wens ontstaan om dit proces te digitaliseren. Zo is ook de naam digitaal geeltje ontstaan, aangezien de besluiten voorheen op geel papier werden ingediend. Inmiddels noemen we dit digitale CvB-besluiten”

Goed en eenduidig archiveren

Naast dat er geen fouten gemaakt mogen worden in het besluitvormingsproces, is het inzichtelijk hebben van de status en versiebeheer erg belangrijk. Daarnaast was een grote wens om op elke gewenste locatie een voorstel goed te kunnen keuren, ook al is bijvoorbeeld de directeur in het buitenland. Al deze besluiten moeten uiteindelijk ook goed en eenduidig gearchiveerd worden. Om het besluitvormingsproces van het CvB te digitaliseren, heeft Tilburg University gekozen om het Casemanagement Portaal in SharePoint in te zetten.

Meer over Git

Ga naar Wortell tekent voortaan digitaal met ValidSign
Blogpost / 9-4-2019

Wortell tekent voortaan digitaal met ValidSign

Waarom we gekozen hebben voor ValidSign? De data in ValidSign wordt gehost in de EU, waardoor er grip is op waar de data staat. Wel zo handig voor de...
Ga naar Adoptie dankzij de Digital Workplace Squad van VIVAT
Blogpost / 21-11-2017

Adoptie dankzij de Digital Workplace Squad van VIVAT

.tb_button {padding:1px;cursor:pointer;border-right: 1px solid #8b8b8b;border-left: 1px solid #FFF;border-bottom: 1px solid #fff;}.tb_button.hover {bo...
Ga naar Digitaal in de groensector?
Blogpost / 31-10-2017

Digitaal in de groensector?

Als je kijkt naar de digitale transitie, en wat daarvoor nodig is - dan zie je dat eigenlijk iedereen beter met elkaar wil communiceren.
Ga naar Digitale Transformatie en Data Lake, dé thema's op Microsoft Envision
Blogpost / 2-10-2017

Digitale Transformatie en Data Lake, dé thema's op Microsoft Envision

Microsoft Envision. Het evenement stond volledig in het teken van digitale transformatie en vond tegelijkertijd plaats met Microsoft Ignite.
Ga naar Wortell door Microsoft benoemd tot Digital Transformer
Blogpost / 5-7-2017

Wortell door Microsoft benoemd tot Digital Transformer

Tijdens het jaarlijks terugkerende Microsoft Government en Healthcare Partner evenement is Wortell in de prijzen gevallen. Digital Transformer Award 2...
Ga naar GeenPeil: Digitale Transformatie in de politiek
Blogpost / 6-12-2016

GeenPeil: Digitale Transformatie in de politiek

GeenPeil doet wat nog geen enkele andere politieke partij heeft gedaan. Elke 2de kamer keuze wordt een mini referendum. Digitale Transformatie in de p...
Ga naar Succes digitalisering motor achter reorganisatie ING
Blogpost / 3-10-2016

Succes digitalisering motor achter reorganisatie ING

Digitalisering is de motor achter een reorganiserende ING. gaat ING dit echter wel volhouden met nieuwe toetreders als BUNQ en Knap?
Ga naar GigJam: Een kijkje in de (nabije) toekomst van digitaal samenwerken?
Blogpost / 8-7-2016

GigJam: Een kijkje in de (nabije) toekomst van digitaal samenwerken?

In deze blog geef ik een algemene beschrijving van wat GigJam is. De app is sinds kort als preview beschikbaar voor iedereen.