Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Vernieuwde inlogpagina Office 365

Blogs
7-2-2013

Informatie over de aanstaande upgrade van Office 365 komt langzaamaan beschikbaar. Zo vertoonde Microsoft deze week de vernieuwde inlogpagina.

De beschikbaarheid van het vernieuwde Office 365 waarin alle onderdelen (Exchange, Lync, SharePoint en Office Professional) zijn voorzien van versie 2013 staat gepland voor eind februari/begin maart. platform.  Deze is vanaf die datum voor nieuwe klanten beschikbaar en bestaande klanten krijgen kort na deze datum op korte termijn een uitnodiging voor het upgrade van hun omgeving. Naast de vernieuwingen op de software producten voor e-mail, instant messaging, online vergaderingen, samenwerken in documenten en de volledige Office Professional client, wordt ook de browser interface vernieuwd.

Vernieuwde inlog pagina

Het eerste toegangspunt voor beheerders en medewerkers is de Office 365 inlogpagina. Volgens Microsoft is hij versimpeld en geoptimaliseerd voor moderne apparaten. Onderstaand het verschil de beide pagina's

InterfaceOldAndNew

De interface is zo opgebouwd dat hij op mobiele apparaten of bij een mobiele verbinding geen plaatje zal laden. Op die manier kan snel blijven laden en terwijl hij weinig bandbreedte gebruikt.

 

Single Sign On verbeterd

Naast de uiterlijke verandering van de pagina is ook voor organisaties die gebruik maken van de Single-Sign-On (SSO) functionaliteit van Office 365 een verbetering aangebracht.

Medewerkers van deze organisaties kunnen in de huidige situatie, nadat ze hun gebruikersnaam hebben ingegeven, niet hun wachtwoord invullen, maar moeten klikken op "Aanmelden bij Onzebedrijfsnaam.nl". Dit is in de nieuwe situatie omgezet naar automatisch aanmelden bij OnzeBedrijfsnaam.nl en heeft de medewerker nu de mogelijkheid om het inloggen te annuleren.

ADFSOldAndNew

Medewerkers van deze organisaties kunnen in de huidige situatie, nadat ze hun gebruikersnaam hebben ingegeven, niet hun wachtwoord invullen, maar moeten klikken op "Aanmelden bij Onzebedrijfsnaam.nl". Dit is in de nieuwe situatie omgezet naar automatisch aanmelden bij OnzeBedrijfsnaam.nl en heeft de medewerker nu de mogelijkheid om het te annuleren.

Gelijk beschikbaar

Er is goed nieuws voor organisaties die graag gebruik willen maken van de nieuwe browser interface of de verbeterde SSO login functionaliteit. Microsoft heeft het mogelijk gemaakt om per direct de pagina te gebruiken. Via https://login.microsoftonline.com/optin.srf kan een medewerker opgegeven dat hij de nieuwe interface wilt gebruiken.

NewInterfaceOptin

Nadat gekozen is voor "Opt In" is de nieuwe interface direct zichtbaar via https://login.microsoftonline.com. Deze instelling is gebonden aan het apparaat en browsersoftware die gebruikt worden. Het eventueel ongedaan maken van de instelling – en daarmee wachten op de go-live datum van Microsoft – kan door op https://login.microsoftonline.com/optin.srf voor "Opt Out".

What's Next?

Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. De belangrijkste vernieuwing op dit moment is de aanstaande upgrade van Office 365 naar het 2013 platform. Deze is een belangrijk moment voor Microsoft omdat veel organisaties hebben de migratie van BPOS naar Office 365 nog vers in het geheugen. Ik ga hier op korte termijn meer over vertellen, maar ik wil ieder geval alvast vertellen dat de impact van deze upgrade voor organisaties veel minder impact zal hebben. De belangrijkste oorzaak hiervoor kan gevonden dat gebruikersplatform sinds Office 365 gebaseerd is op Windows Azure AD en niet aangepast zal worden in deze upgrade.