Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Voorleesboek enthousiasmeert kinderen voor tech

Sammie en Ninja laten kinderen zien wat je met tech kunt

Jongens en meisjes willen later vaak juf, dokter of brandweerman worden. In het (voorlees)boekje Sammie en Ninja gaan op avontuur zien jonge kinderen dat ze de wereld ook mooier kunnen maken met technologie. Sammie is een meisje van 5 jaar en samen met haar kat Ninja helpt ze vrienden telkens uit de brand. De ene keer met een drone, dan weer met een robotmuis of een robotpak, en nog veel meer!

Meisjes interesseren voor tech

Als je later groot bent, met welke technologie zou jij dan je vriendjes en vriendinnetjes helpen? Net als voor Sammie en Ninja staat er een schatkist vol tech klaar! Dankzij een zendertje van Sammie en Ninja vinden Vinnie en Mannie de mantaroggen elkaar gelukkig weer. En met de hyperloop komt Ninja toch nog op tijd voor het feestje. Met deze en andere avonturen wil Wortell jonge kinderen en vooral meisjes enthousiast maken voor tech.

Sammie: tech-rolmodel voor meisjes

Wortell staat voor inclusiviteit en diversiteit, en wil mensen in hun kracht zetten met technologie. Daarom kiezen we bewust voor het meisje Sammie als hoofdpersonage. Hierdoor kunnen meisjes gemakkelijker fantaseren over hoe ze later de wereld met technologie een beetje beter kunnen maken.  Hoewel het aantal techbanen groeit, scoort Nederland laag als het gaat om het percentage vrouwen in techniek en ICT. De inzet van Sammie als tech-rolmodel kan het enthousiasme voor meisjes in deze sector verhogen.

Ik geloof in jou

Voor Dr. Cara Antoine waren rolmodellen belangrijk om haar op weg te helpen in de techsector. De liefde voor techniek van de president van de Dutch chapter van Woman in Tech startte op jonge leeftijd toen bij een stoeipartij een radio kapotviel. Ze zag alle onderdelen en wilde weten hoe alles werkte. Haar rolmodellen zijn onder andere Grace Hopper, Amelia Earhart en haar leraar electrical engineering. “Ik was het enige meisje in de klas, maar hij zei: “Ik geloof in jou.” Met dit boek willen we meisjes in zichzelf laten geloven zodat ze kunnen worden wat ze willen en met tech en creativiteit wereldproblemen oplossen.”

Beginnen met programmeren

Sammie en Ninja gaan op avontuur is bedoeld voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. In het boekje maken zij kennis met de kracht van technologie. Hier vind je alles over de avonturen van Sammie en Ninja, maar ook tips en tricks over technologie voor jonge kinderen. Download je favoriete kleurplaten, doe mee aan de winactie en bekijk onze aanbevelingen om direct met technologie aan de slag te gaan.

Sammie en Ninja gaan op avontuur is een initiatief van

Gitte Thijssen en Friso Visser van Wortell
Cara Antoine - president bij Women in Tech NL/ Supervisory Board Member, Wortell Group
Illustraties - Fieke Seelen

 

Contact met de makers

Wil je meer informatie over het boekje Sammie en Ninja gaan op avontuur? Neem dan contact op met Gitte Thijssen (gitte.thijssen@wortell.nl of 06-42861342).