Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Technologie voor kids

'Worden wat je wil'

Bij Wortell zetten we mensen in hun kracht met behulp van technologie. Dat is onze missie. Daarom hebben wij speciaal voor de Kinderboekenweek 2021 ‘Worden wat je wil’ een kinderboek geschreven. Met het kinderboek ‘Sammie en Ninja gaan op avontuur’ zetten we kinderen in hun kracht om te fantaseren wat zij later met
technologie kunnen bereiken. Op deze pagina lees je alles over de avonturen van Sammie en Ninja en ontdek je onze tips & tricks om op jonge leeftijd met technologie te starten. 

Over Sammie en Ninja

Sammie en haar beste vriend Ninja beleven samen de leukste avonturen. Wanneer hun vriendjes in de problemen komen, staan Sammie en Ninja klaar om hen te helpen. Tijdens deze avonturen zijn er hobbels op de weg. Gelukkig is er technologie! Een schatkist aan nieuwe uitvindingen waar je de wereld steeds een beetje beter mee kan maken. Welke technologie zou jij als je later groot bent willen gebruiken om vriendjes en vriendinnetjes te helpen?

Meer lezen over de avonturen van Sammie en Ninja?

Download het e-book en laat kinderen op een laagdrempelige wijze kennis maken met technologie. 
Ik wil een e-book

Kleurplaten: download de kleurplaten

Haal alle stiften, kleurpotloden en knutselgerei uit de kast en leef je uit. Download jouw favoriete kleurplaat van Sammie en Ninja.
Naar de kleurplaten

Een tech-rolmodel voor meisjes

Jongens en meisjes willen later vaak juf, dokter of brandweerman worden. In het (voorlees)boekje Sammie en Ninja gaan op avontuur zien jonge kinderen dat ze de wereld ook mooier kunnen maken met technologie. Sammie is een meisje van 5 jaar. Hierdoor kunnen meisjes gemakkelijker fantaseren over hoe ze later de wereld met technologie een beetje beter kunnen maken. Hoewel het aantal techbanen groeit, scoort Nederland laag als het gaat om het percentage vrouwen in techniek en ICT. De inzet van Sammie als tech-rolmodel kan het enthousiasme voor meisjes in deze sector verhogen. Lees hier meer. 

Later als ik groot ben.. 

In 'de Baas van Morgen' nemen kinderen voor een dag de touwtjes in handen bij een organisatie. Favour en Miriam zijn in deze aflevering de baas bij Wortell. Zij willen graag weten wat ICT nou precies is én wat werken met computers zo leuk maakt. Kijk je mee? 

Aanbevelingen technologie voor kids

Ook hebben wij uitgezocht welke app leuk is voor jouw kleintje om spelenderwijs kennis te maken met coderen. CodeSpark Akademi is een app waarin kinderen vanaf 4 jaar de basis van computerprogrammering leren door middel van interactieve leeractiviteiten, zoals: puzzels, games en creatieve projecten. Deze app laat ouders de regie in handen houden, waardoor je precies ziet waar kinderen mee bezig zijn. Let wel, de app is betaald, maar biedt een 7-dagen gratis trial aan.

Luistereditie Sammie en Ninja gaan op avontuur

Luister nu de luistereditie van Sammie en Ninja die op zoek gaan naar Manny de Mantarog.