Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Welkom onboard bij Wortell

Aan een nieuwe baan beginnen is natuurlijk superleuk, maar kan voor sommigen ook een klein beetje spannend zijn. Een goede onboarding is daarom wat ons betreft essentieel en onmisbaar. Op dit moment wordt de reis naar Wortell door onze starters beoordeeld met een 8,99! Dit succes is mede te danken door de goede begeleiding van onze collega Cindy Smit, onboarding medewerker bij Wortell. Zij zorgt al een paar jaar voor de onboarding van nieuwe collega’s. Cindy: “Ik vind het belangrijk dat nieuwe collega’s goed geïnformeerd aan de start staan en in een warm bad terechtkomen als zij bij Wortell komen werken.” Maar hoe ziet het onboardingsprogramma er eigenlijk uit? Cindy neemt je graag mee in het onboardingsproces bij Wortell!  

“Persoonlijke aandacht voor iedere kandidaat” 

“Het onboardingsproces start op het moment bij de aanbiedingsfase. Ik of mijn collega Dion neemt telefonisch contact op met de kandidaat om het aanbod te bespreken en te verzorgen. Het aanbod dat wij bieden komt voort uit input van de gesprekken en input van de Competence Leads vanuit een team. Inschalen wordt bepaald vanuit HR en op basis hiervan maken wij een passende aanbieding. Persoonlijke aandacht staat hierbij echt centraal. Elke kandidaat verdient persoonlijke aandacht bij het krijgen van de aanbieding.” 

“Het fijne hieraan is dat kandidaten een vast contactpersoon hebben. Voor vragen kunnen zij bij mij of Dion terecht. Zij hoeven niet langs vijf andere mensen voordat er een antwoord komt op de vraag. Daarnaast krijgen de kandidaten bij de aanbieding toegang tot onze onboardingsapp: Appical. Hier staat al meer over Wortell en worden de eerste vragen beantwoord. Ook de arbeidsvoorwaarden en het handboek van Wortell worden met de kandidaten gedeeld.” 

“Een duwtje in de richting” 

“Zodra het contract getekend is en de kurk van de fles kan, gaat het feest beginnen. De kandidaat wordt klaargestoomd voor de eerste week bij Wortell: de Wasstraat. Ik ben hier altijd aanwezig om de nieuwe collega’s nog even te spreken en praktische zaken te vertellen. Op de laatste dag van de onboarding spreek ik de kandidaten één op één. Hier bespreken we dingen als: is het wat je verwacht had, kunnen we nog iets anders doen of heb je nog onbeantwoorde vragen? Daarna worden de nieuwe collega’s overgedragen aan het team, buddy en de Competence Lead.”  

Toch verliezen de nieuwe collega’s Cindy niet uit het oog. Cindy: “Uiteraard komt het nog wel eens voor dat collega’s toch nog bij mij aankloppen voor vragen. Ik help ze dan graag verder en geef ze een duwtje in de juiste richting. Juist mensen helpen en zorgen voor het stukje introductie vind ik zo leuk aan mijn werk.”  

 

“Tijd stoppen in nieuwe medewerkers” 

“Bij Wortell zeggen we natuurlijk: 'We Empower People’. Dit willen we ook doorzetten in het stukje onboarding. Namelijk: wat heb jij nodig om je werk goed te doen? Ik luister graag naar de kandidaat en probeer ze indien nodig gerust te stellen. Binnen Wortell vinden wij iedereen een belangrijke pijler om op te bouwen en staat elke medewerker centraal. Ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt.” 

“Daarom is het ook belangrijk dat je tijd stopt in de nieuwe medewerker. De één vraagt soms net even iets meer van je dan iemand anders. Soms ben ik wel een uur met iemand aan het bellen, omdat een kandidaat toch nog wat vragen heeft. Ik neem dan ook de tijd om deze vragen te beantwoorden en te luisteren.” Dit wordt dan ook opgemerkt na de onboarding geeft Cindy aan: “Enkele kandidaten geven na de onboarding dan ook aan dat ze dit erg fijn vonden, omdat het toch een stap is om van baan te wisselen.

Cindy Smit
"Binnen Wortell vinden wij iedereen een belangrijke pijler om op te bouwen en staat elke medewerker centraal. Ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt.” 

“Goed geland” 

Wat maakt de onboarding bij Wortell nu zo anders dan bij andere bedrijven? Volgens Cindy komt het door een goede landing. Cindy: “Voor een nieuwe collega moet je soms wat meer moeite doen. Deze manier van onboarden past dan ook ontzettend goed bij Wortell. Wij zetten de medewerkers centraal of ze nu net beginnen of al jaren bij ons werken.” 

“Wat ik van kandidaten terugkrijg is dat zij de onboarding opmerkelijk vinden en dat dit iets is wat zij nog niet eerder gezien hebben. Kandidaten geven voorbeelden van hoe het eraan toeging bij oude werkgevers. Dan is het bij ons toch heel anders. Wij bieden nieuwe collega’s een goede landing binnen de organisatie. Wij zijn ook niet voor niks al 5 jaar World-Class Werkgever; wij luisteren echt naar onze collega’s waardoor mensen langer blijven.”  

Kom jij onboard? 

Ben jij na het lezen enthousiast geworden over Wortell en wil je meer weten over ons bedrijf, de cultuur en de onboarding? Kom met ons in contact! Wij denken dan graag met je mee en nemen de mogelijkheden en kansen met je door. Of wacht niet langer en solliciteer direct op die leuke openstaande vacature en ga zelf het gesprek aan met Cindy of Dion! 

Onze auteur

Cindy Smit

Onboarding Medewerker

Ook werken bij Wortell?

Meer over Werken bij Wortell

Blogpost / 8-5-2023

Coaching om onze mensen te Empoweren

Lees hoe we onze medewerkers ondersteunen en ontwikkeling stimuleren met behulp van coaching.
Blogpost / 22-5-2023

Feedback & reflectie als basis voor groei

Lees hoe we onze medewerkers ondersteunen en ontwikkeling stimuleren met behulp van coaching.
Blogpost / 22-1-2023

Groei mét behoud van cultuur: wat ‘maakt’ ons Wortell?

In de afgelopen jaren is Wortell flink gegroeid. Bij veel organisaties gaat dat gepaard met een vermindering van het menselijke aspect. Omdat bij ons...
de mens voorop bij Wortell
Blogpost / 21-12-2022

De mens voorop: waarom enen en nullen níet het kloppende hart van Wortell zijn

Als Worteller wil je anderen graag helpen én houd je ervan om plezier te maken.
Duurzaamheid + vitaliteit + plezier = empowerment
Blogpost / 8-12-2022

We Empower People: hoe doen we dat?

De missie van Wortell luidt ‘We Empower People’. Want de mens staat bij ons centraal. Maar waaruit blijkt dit precies? In deze blogpost ve...
Blogpost / 24-11-2022

Wortell bestaat 25 jaar! De hoogtepunten en blunders in vogelvlucht

We grijpen het 25-jarige bestaan van Wortell graag aan om kort terug te blikken op een kwart eeuw aan hoogtepunten en blunders. Danny en Luc geven een...
Blogpost / 23-8-2022

Eindhoven de gekste

Vanaf 1 september openen wij een nieuw kantoor in Eindhoven.
Blogpost / 2-8-2022

Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusiviteit bij Wortell

Het is Pride Week in Amsterdam! En dat vieren we enthousiast mee bij Wortell. Want kunnen zijn wie je bent en houden van wie je wilt, dat vinden...
Blogpost / 18-7-2022

Traineeship Cyber Security

In het najaar start ons Cyber Security Traineeship. Binnen dit programma word je binnen twee jaar opgeleid tot een zelfstandige Security Professional.
Blogpost / 14-6-2021

Echt op je plek zijn bij Wortell

De eerste maand als Worteller.
Blogpost / 5-5-2022

Uitstekend werkgeverschap; Wortell is een World-class Workplace

Ons motto, 'We empower people', geldt niet alleen voor klanten, maar ook voor onze medewerkers.
Blogpost / 25-2-2021

Waarom mensen bij Wortell op nummer één staan

Ons motto, 'We empower people', geldt niet alleen voor klanten, maar ook voor onze medewerkers.
Blogpost / 11-12-2020

De eerste week bij Wortell

Dion legt uit hoe zij werd meegenomen in de wereld van Wortell!
Vacature

Open sollicitatie

Wij komen graag met je in gesprek, ook als er op dit moment wellicht geen passende vacature is.
Vacature

Meewerkstage Finance & Control

Wil jij waardevolle werkervaring op doen als Finance Professional? Stap dan aan boord bij Wortell.
Vacature

Stage Learning and Development

Als stagiair Learning & Development speel je een belangrijke rol bij de ontwikkeling en groei van onze collega’s.
Vacature

Stage Marktonderzoek

Je zult onderzoek doen naar de huidige situatie van de markt in Duitsland en de kenmerken van de doelgroep.
Vacature

Social Media & Event Marketeer

Organiseer evenementen, versterk ons marketingteam en til onze social media content naar het volgende niveau!
Vacature

Technisch 360 Consultant

Als Technisch 360 Consultant ben jij verantwoordelijk voor het 360˚product bij onze klanten en partners.
Vacature

Data Architect

Jij helpt ons en onze klanten om tot de best passende architectuur en oplossing te komen.
Vacature

BI Consultant

Als BI Consultant ben je verantwoordelijk voor het inrichten en bouwen van een dataplatform bij of voor onze klanten.
Vacature

Office 365 Developer

Je ontwerpt en bouwt de oplossingen voor onze klanten.
Vacature

Enterprise Architect

Jij houdt je bezig met het begeleiden van onze grotere klanten in hun transitie naar moderne IT-omgevingen.
Vacature

New Business Manager

Jij houdt je bezig met het benaderen van prospects en het genereren en opvolgen van leads.
Vacature

Modern Workplace Architect

In deze functie gebruik je jouw specialisme om de wens van onze klanten te vertalen naar een helder advies en technisch ontwerp.
Vacature

Infrastructure Architect

Help onze grotere klanten in hun transitie naar moderne IT-omgevingen.
Vacature

Microsoft 365 Migratie Specialist

Jij bent verantwoordelijk voor het voorbereiden en plannen van migratietrajecten.
Vacature

Systeembeheerder Microsoft

Jij speelt een belangrijke rol in het beheer van de IT-infrastructuur van onze klanten van meer dan 1000 eindgebruikers.