Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Het Nationale Cybersecurity Debat 2022 🇳🇱 🇧🇪

Events
On demand
7-6-2022

Het zit er weer op! De tweede editie van Het Nationale Cybersecurity Debat was weer een groot succes. Maar liefst 1,1K livekijkers en een media reach van 550K+. Heb jij het gemist? Kijk het debat terug.

Afgelopen 7 juni hebben Nederland en België haar krachten gebundeld door verschillende disciplines te laten discussiëren over maatschappelijke vraagstukken rondom cybersecurity. Door de pandemie zijn hackers inventiever dan ooit en daarnaast staan we voor nieuwe dilemma's door de snelle digitalisering. Het was dus hoog tijd om onze koppen weer bij elkaar te steken en in gesprek te gaan over onze toekomstige cyberveiligheid.

Kijk het debat on-demand terug.

Ontdek waar 10 toonaangevende cybersecurity specialisten over hebben gedebatteerd en kijk het debat terug. 

Het programma

Tijdens het debat, hebben onze Nederlandse en Belgische gasten gedebatteerd over actuele maatschappelijke kwesties rondom cybersecurity onder leiding van Rens de Jong. Benieuwd naar de sprekers? Bekijk hier wie er aan tafel zaten

De stellingen

  • De overheid bereidt zich onvoldoende voor op een cyberwar.
  • Grote bedrijven moeten verplicht een crisisplan voor ransomware hebben klaarliggen en ieder jaar oefenen met het hele bedrijf.
  • Open source is niet meer veilig genoeg anno 2022.
  • Bedrijven met systemen binnen de vitale infrastructuur moeten verplicht 60% besteden aan cyberbeveiliging.
  • Er wordt te laat ingegrepen om hackende jongeren op het rechte pad te houden.

Ben jij voor of tegen? Luister wat de sprekers hiervan vonden

Bedrijven hebben vaak niet door dat hackers in systemen actief zijn.

Threat Scan

Krijg kosteloos inzichten in de actuele threats binnen jouw omgeving.

Luistertip!

Heb jij nog geen genoeg van cybersecurity? Luister dan nu naar de gloednieuwe podcast 'After the hack'. Met verschillende gasten gaat Frans het gesprek aan over een hack die heeft plaatsgevonden en welke acties hierna genomen moeten worden. Want wat gaat er in je om als je gehackt wordt?

Aan de debattafel.

Kees Verhoeven

Voormalig Tweede Kamerlid voor D66, eigenaar Bureau Digitale Zaken en schrijver van ‘de democratie crasht’. Zijn boek verschijnt binnenkort.
LinkedIn

Dimitri van Zantvliet Rozemeijer

Chief Information Security Officer bij de Nederlandse Spoorwegen & co-voorzitter bij de Nederlandse & Europese Rail ISAC.
LinkedIn

Chantal Stekelenburg

Head of Researchers bij Zerocopter en co-founder van WICCA (Women in Cybersecurity Community Association.
LinkedIn

Pepijn Vissers

Founder Chapter8 (een bedrijf gespecialiseerd in advanced purple teaming) en "Cyberspecial" binnen het korps van Nederlandse politievrijwilligers.
LinkedIn

Maarten Goet

Directeur Cybersecurity bij Wortell. Expert op het gebied van Microsoft-technologieën en al meer dan 15 jaar Most Valuable Professional (MVP) en Microsoft Regional Director (RD).
LinkedIn

Barry van Kampen

Barry “Fish_” van Kampen, Technologist Security bij ITQ, oprichter van ‘Hack in the Class’, Hack_Right coach en ambassadeur van ‘HackShield Future Cyber Heroes’.
LinkedIn

Rosalie Brand

Advocaat Cybersecurity bij Kennedy van der Laan, gespecialiseerd in gegevensbescherming (AVG) en incident response. Rosalie is lid van verschillende verenigingen, waaronder de Vereniging Privacyrecht.”
LinkedIn

Dimitri Lambrecht

Global Digital Transformation Manager. > 20 jaar (internationale) ervaring in het adviseren over de digitale transformatie binnen verschillende branches.
LinkedIn

Bart Asnot

National Security Officer bij Microsoft Belgium & Luxembourg. Gelooft steevast dat cybersecurity een essentiële hoeksteen is in de moderne werkplek.
LinkedIn

Jurgen Van Eynde

Microsoft Security Lead bij Wortell Belgium
LinkedIn

Hosts.

Rens de Jong

Debatleider.
LinkedIn

Michel Loeve

Buzzmaster.
LinkedIn

On-demand Het Nationale Cybersecurity Debat 

Kijk nu Het Nationale Cybersecurity Debat terug en luister naar toonaangevende sprekers die met elkaar in gesprek gaan over prangende stellingen.