Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Hoe haal je als onderwijsinstelling álles uit je A5-licentie?

In het educatielandschap is de A5-licentie door de nieuwe prijsstelling erg interessant geworden. Onderwijsinstellingen hebben zich er inmiddels massaal over gebogen. Begrijpelijk, want voor een klein bedrag extra per jaar upgrade je van de A3- naar de A5-licentie — en er zit een groot verschil in de securitycomponenten die je dan kan gebruiken.

Maar 'kunnen' is niet hetzelfde als 'doen'. Als je kiest voor de A5-licentie, staan diverse mogelijkheden tot je beschikking. De vraag is: hoe benut je deze als onderwijsinstelling optimaal?

Tijd voor A5! Maar waarom?

Met de snelle opkomst van online en hybride onderwijs nemen cloud- en SaaS-oplossingen een steeds prominentere plek in binnen de educatiesector. In die context is het nemen van securitymaatregelen een must. Als je hulpmiddelen gebruikt om hybride onderwijs te faciliteren (zoals Microsoft Teams), moet je deze optimaal beveiligen. Met de A5-licentie neem je de stappen die hiervoor noodzakelijk zijn.

Hét voordeel van de A5-licentie is dat je meer grip krijgt op je omgeving. Dat gebeurt echter alleen als je de beschikbare securitycomponenten op de juiste manier inzet. Dit betekent dat bepaalde processen binnen de organisatie moet aanpassen of optimaliseren.

Dat kan wel lonend zijn. Als je met de A5-licentie aan de slag gaat, kan je de werkplek of mobile apparaten van medewerkers bijvoorbeeld volledig beveiligen en alleen de relevante securitycomponenten aanzetten voor studenten (die vanaf hun eigen laptops werken). Dat is kostentechnisch een stuk voordeliger

Whitepaper

De mogelijkheden van de A5-licentie binnen de educatiesector

Benieuwd wat je met de A5-licentie kunt bereiken? Lees het in dit nieuwste whitepaper.

Zó benut je jouw A5-licentie optimaal: belangrijkste elementen uitgelicht

Je kunt de A5-licentie op verschillende vlakken benutten. Hieronder bespreken we kort welke dit zijn!

Identiteit

Gebruikers doen bepaalde handelingen die als 'risicovol' kunnen worden bestempeld. Met de A5-licentie heb je inzicht in dit soort acties, waardoor je de juiste maatregelen kunt nemen — onder andere met betrekking tot de inrichting van processen als multi-factor authenticatie. Op deze manier kan risicogebaseerd worden gestuurd op veiligheid in de omgeving.

Daarnaast maakt de A5-licentie het mogelijk om rechten alleen te activeren op het moment dat je ze nodig hebt. Handig wanneer iemand bijvoorbeeld slechts eens per zoveel weken beheerdersrechten nodig heeft!

Werkplek

Het beveiligingspakket voor de werkplek dat je krijgt met de A5-licentie zorgt dat je daadwerkelijk actie kan ondernemen wanneer er een dreiging wordt gedetecteerd. Defender for Endpoint geeft inzicht in alle handelingen die op de achtergrond worden verricht om meer toegang tot je systeem te krijgen, waardoor je zeer snel en gericht maatregelen kan treffen. Met een A5 licentie zal het systeem zelfs de bedreigingen - indien mogelijk - automatisch voor je oplossen, ook wel genoemd remediaten. Uiteraard is menselijke beoordeling wel altijd van belang.

Platform

Met de A5-licentie beveilig je de data op je platform. Er zijn bepaalde filters ingebouwd, waardoor je weet dat je binnenkomende data veilig kunt gebruiken.

Daarnaast krijg je inzicht in het gebruik van je data en wordt de data zélf ook automatisch beveiligd.

Compliance

Als onderwijsinstelling heb je een zorgplicht naar medewerkers en studenten. Je kunt de A5-licentie inzetten om te zorgen dat insiders (eigen medewerkers) en derden (zelfs je leverancier!) privacygevoelige informatie niet zomaar kunnen inzien. Daarnaast heb je de mogelijkheid om inzicht te krijgen in zogenoemde Shadow IT, waarmee je snel kunt detecteren welke SaaS apps rechten hebben binnen jouw Microsoft 365 omgeving.

Security naar een hoger niveau tillen?

Download ons whitepaper en ontdek hoe je als onderwijsinstelling invulling en opvolging geeft aan je A5-licentie.

Heb je hulp nodig bij het realiseren en inrichten van jouw A5-licentie? Wortell kan je volledig ontzorgen bij de realisatie en daarna middels MDR ondersteunen. Lees ook de 5 redenen waarom het onderwijs voor MDR moet kiezen.

Whitepaper

De mogelijkheden van de A5-licentie binnen de educatiesector

Benieuwd wat je met de A5-licentie kunt bereiken? Lees het in dit nieuwste whitepaper.