Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Technologie omarmen én medewerkers blij maken in de zorg: hoe doe je dat?

Medewerkers in de zorg ervaren momenteel veel werkdruk. Zorgorganisaties kampen met een dringend personeelstekort en op dagen met een lage bezetting is er veel werk te verzetten. Toen de coronacrisis uitbrak, stapten ze bovendien massaal over op andere, nieuwe IT-oplossingen, waaronder Microsoft Teams. Maar medewerkers kunnen hier vaak moeilijk mee omgaan. Zij moeten zelf uitzoeken hoe de technologie werkt, waardoor ze minder tijd hebben om zich te focussen op hun kerntaken. Het gevolg: nóg meer druk.

En dat is het laatste wat je als zorgorganisatie wilt. Want met het grote verloop in de zorg zijn blije medewerkers belangrijker dan ooit. Een blije medewerker zorgt immers ook voor een blije klant. Mensen moeten zich dus fijn voelen bij het werk dat ze doen. Dat krijg je voor elkaar door hen de juiste tools op de juiste manier aan te bieden. Klinkt goed, maar wat moet je je daar nu precies bij voorstellen?

Adoptie: eenmalig project of doorlopend proces?

Waar het om gaat is dat medewerkers de voordelen van de technologie inzien. Als je duidelijk uitlegt hoe een tool hen kan helpen, wíllen zij deze ook gebruiken. Je mag daarbij niet over één nacht ijs gaan. Alleen wanneer je mensen aan de hand meeneemt in het veranderproces, bereik je een duurzaam effect.

Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat de adoptie van technologie geen eenmalig project, maar een doorlopend proces is. Want technologische ontwikkelingen stoppen nooit. Eigenlijk kan je adoptie vergelijken met sporten: als je fysiek vitaal wilt worden, ga je niet één keer per half jaar naar de sportschool. En je stopt ook niet zodra je in vorm bent, want dan ben je binnen de kortste keren terug bij af.

Whitepaper

10 tips voor adoptie

Adoptie van Microsoft 365: 10 tips om je collega’s mee te krijgen!

Hoe maak je je zorgorganisatie digitaal vitaal?

Wil je dat medewerkers digitaal 'in vorm' raken en blijven, dan moet je zorgen dat zij de technologische ontwikkelingen kunnen bijbenen. Als er morgen bijvoorbeeld een wijziging in een softwareprogramma wordt doorgevoerd, moet je medewerkers laten weten wat er is veranderd en hoe zij daarmee kunnen omgaan. Zo neem je de angst voor verandering weg die bij veel zorgmedewerkers heerst.

Bij Wortell spreken we ook wel van 'closing the gap’. Hiermee bedoelen we dat we het gat dichten tussen de techniek en de mens. We zorgen dat de productiviteit van medewerkers meegroeit met de technologie. Hoe? Middels ons adoptieprogramma 'Digitaal Vitaal', dat zich ruimschoots in de zorg heeft bewezen. Onze adoptieconsultants zijn zich er goed van bewust dat zij werken met ‘mensen die voor en met mensen werken’. Ze bieden stapsgewijze ondersteuning om jou te helpen bij het dichten van dat technologische gat. Periodiek focussen we op één thema. Pas wanneer we hiermee resultaat hebben geboekt, nemen we de volgende stap. Flexibiliteit is daarbij essentieel: hoewel we een vaste aanpak hanteren, bewegen we mee met jouw organisatie.

Met Digitaal Vitaal streven wij naar blije medewerkers die hun werk ongehinderd kunnen uitvoeren met digitaal gereedschap. Omdat wij de zorgmarkt als geen ander kennen, kunnen we het programma goed implementeren bij zorgorganisaties — we werken bijvoorbeeld met vaste persona's en toegespitste thema's. Onze chatbot JIM (een maatje dat je digitaal in vorm houdt) ondersteunt medewerkers perfect bij het leren: middels een personascan achterhaalt JIM de digivaardigheid en werkstijl van de medewerkers. Aan de hand van deze informatie voorziet JIM hen van tips en e-learnings die zeer relevant en vaak ook direct toepasbaar zijn. Zo is leren niet alleen efficiënt, maar ook leuk!

Meer weten?

Benieuwd hoe andere zorgorganisaties Digitaal Vitaal hebben ingezet? Lees over de adoptietrajecten van Cosis en Savant Zorg.

Wil je weten hoe je jouw medewerkers blij kan maken? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Digitaal Vitaal

Aan de slag met adoptie

Aan de slag met adoptie? Download de brochure van Digitaal Vitaal.

Meer over Adoptie

Blogpost / 21-11-2017

Adoptie dankzij de Digital Workplace Squad van VIVAT

.tb_button {padding:1px;cursor:pointer;border-right: 1px solid #8b8b8b;border-left: 1px solid #FFF;border-bottom: 1px solid #fff;}.tb_button.hover {bo...
Blogpost / 30-9-2016

Adoptie op Techready 7 oktober

In de aankomende TechReady heeft team adoptie twee sessies over het succesvol implementeren van digitale transformatie. In dit blog vast een aanloop.
Blogpost / 15-8-2016

Adoptie: wat is nou het allerbelangrijkste?

In gesprekken met organisaties over het onderwerp adoptie kwam regelmatig de vraag, ‘als we Office 365 gaan introduceren, wat is dan het allerbelangri...
Blogpost / 19-7-2016

Communicatie bij adoptie: 5 tips

Communicatie is een belangrijk middel in een adoptieproces. Lees deze 5 communicatie tips voor een effectieve adoptie van technologie.
Blogpost / 4-7-2016

Wat is gebruikersadoptie?

Gebruikersadoptie is een vakterm die refereert aan alle activiteiten die men uitvoert om eindgebruikers nieuwe technologie te laten omarmen, te adopte...
Blogpost / 28-6-2016

Adoptie: Neem de verantwoordelijke rol

De verantwoordelijke rol is proactief en neemt verantwoordelijkheid. Hij probeert niet, maar wil het doen en gaat ervoor. Lees er alles over in dit bl...
Blogpost / 12-5-2016

Gebruikersadoptie - who cares?

Ken je dat? Je hebt je als IT-afdeling enorm lopen uitsloven. Wekenlange trajecten van pakket- en leverancierselectie heb je met hart en ziel doorstaa...
Blogpost / 27-11-2015

Adoptie, als er één schaap over de dam is...

Adoptie, inmiddels voor mij een woord dat ik zo goed als dagelijks gebruik.