Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

DAX voor Power BI level 1

€ 649,- (excl. BTW) 1 dag Utrecht

Omschrijving

In de training "DAX voor Power BI level 1 - Fundamentals" leer je in één dag een stevige basis in de taal DAX binnen Power BI.

We bespreken alles wat je nodig hebt om je eerste stappen binnen DAX te zetten, en laten je kennismaken met allerlei handige functies. Ook leer je waar je meer informatie kunt vinden, en welke handige tools je kunt gebruiken om je DAX leesbaar te houden.

Het lesmateriaal was perfect verzorgd en er was een goede balans tussen uitleg, zelf oefenen en gelegenheid tot het stellen van vragen. De trainer luistert naar de behoefte van de groep en pas de snelheid en (waar mogelijk) de inhoud aan middels korte uitstapjes. Absoluut een aanbeveling.

10

Door gebruik van duidelijke video's, persoonlijke uitleg en uitdagende opdrachten is het een afwisselende cursus met genoeg tijd voor extra vragen. De training is op het laatste moment van online gegeven i.p.v. op locatie, wat prima werkte.

9

Door de lock-down was het helaas niet mogelijk om de training op locatie te volgen. We hebben er toen gezamenlijk voor gekozen om de training online door te laten gaan. De training was online goed te volgen door een goede afwisseling tussen instructies, video's en casussen waarmee je zelfstandig aan de slag gaat. Naar mijn mening sluit de training goed aan en biedt voldoende uitdaging als je beschikt over basis kennis van Power BI.

9

Voorkennis om de training "DAX level 1 voor Power BI - DAX Fundamentals" te volgen

In deze training is het belangrijk om Power BI in de basis te kennen. Het maken van eenvoudige rapporten en doen van eenvoudige data-analyses (zonder daar zelf DAX voor te schrijven) is vereist. Wanneer je al iets van DAX gezien hebt, helpt dat - maar het is zeker niet nodig: we leggen alles uit.

Ook is het belangrijk om je data te kunnen modelleren in een Dimensioneel Model. Zolang je datamodel klopt, heb je in de praktijk veel minder complexe DAX-logica nodig.

Ten slotte heb je als deelnemer toegang tot Power BI Desktop nodig op je eigen (werk)laptop.

Dimensioneel Modelleren
DAX voor Power BI level 1

Onderwerpen

  • Introductie DAX
  • Onderscheid tussen calculated columns, calculated tables en measures
  • Zelf calculated columns schrijven
  • Zelf measures schrijven
  • Variabelen

Studiemateriaal

In de training DAX voor Power BI gebruiken we materiaal dat we bij Wortell Smart Learning zelf ontwikkeld hebben. Wij zorgen ervoor dat je al het benodigde materiaal op tijd ontvangt.

Beschikbare datums

Begint op
Eindigt op
Locatie
Prijs (excl. BTW)
Prijs (incl. BTW)
Inschrijven
Acties
Begint op:
Eindigt op:
Locatie: Utrecht
Prijs (excl. BTW): € 649,-
Prijs (incl. BTW): € 785,29

Onbeperkt leren voor een vaste prijs met Unlimited Learning.

Onbeperkt leren voor een vaste maandelijkse prijs. Of je nu solo gaat of als team, wij staan klaar om jouw kennisdoelen te verwezenlijken.