Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Opleiding Azure Data Engineering

35 dagen

Omschrijving

In de opleiding "Azure Data Engineering" helpen we jou om de sprong te maken naar Azure. Elke week pakken we een belangrijk onderwerp op het gebied van Cloud Data Engineering en gaan we daar hands-on mee aan de slag. Na afloop weet je hoe de cloud in elkaar zit, hoe je een Analytics-omgeving in Azure opzet, en heb je een Proof of Concept opgebouwd.

Fijne cursus waar de verschillende aspecten en mogelijkheden van data engineering in Azure stapsgewijs aan bod komen. De cursus voorziet van veel oefenmateriaal waarmee je de kennis toe kan passen in de praktijk. Elke week bouw je op die manier verder aan je eigen Proof of Concept. De docenten hebben veel praktische kennis en omdat de grootte van de groep beperkt wordt gehouden is er altijd genoeg ruimte voor vragen en hulp wanneer je ergens niet uit komt.

10

Dit was mijn eerste opleiding via het Wortell Smart Unlimited Learning programma. Het programma begint met een goed overzicht van de mogelijkheden en concepten binnen Azure. In de weken daarna duik je steeds verder in de materie en ga je ook veel zelf aan de slag. Het niveau van de opleiding is wat mij betreft goed, ik heb in ieder geval veel geleerd. De trainer is zeer deskundig, legt duidelijk uit en is altijd bereid tot het beantwoorden van vragen. Ook de trainingslocatie in Utrecht was goed en makkelijk bereikbaar.

10

Uitstekende training met heldere voorbeelden en opdrachten om bekend te raken met alle concepten en mogelijkheden van Data Engineering binnen Azure. De training is erg breed en in mijn ogen voornamelijk geschikt voor mensen die nog weinig tot geen ervaring hebben met Data Engineering binnen Azure. Je leert in de training veel over de inhoud, maar vooral ook wat je nog niet weet. Na een slechts een aantal weken ben je volledig op stoom om zelf in Azure aan de slag te gaan en zaken verder uit te zoeken en/of trainingen te volgen in wat je nog niet weet.

9

Prima allround Azure training. Veel geleerd over de cloudinrichting, Data Factory, Data Bricks en Synapse. Trainer was deskundig en kon ons veel vertellen over zowel de architectuur als de redenenen en techniek erachter.

8

Bevlogen trainer die met veel enthousiasme en kennis vertelt. De cursus gaf me een goed beeld van wat er op datagebied mogelijk is in Azure. De trainer geeft veel ruimte voor eigen casussen en vragen en checkt regelmatig of de training nog aansluit bij je verwachtingen. Dat is prettig.

8

Ondanks de combinatie van deelnemers remote en op locatie was de training goed te volgen. Er was veel interactie met een goede afwisseling tussen theorie, demo, en het zelf uitvoeren van oefeningen om bekend te raken met de diverse diensten in Azure. Ook was er ruimte om o.b.v. de behoefte van cursisten op bepaalde vraagstukken/onderwerpen in te zoomen.

9

De trainer is zeer meedenkend, intelligent, Trainer en Consultant tegelijk. Ideaal, enerzijds vanwege de praktijkkennis, maar ook didactisch onderlegd, dus effectief als het gaat om het lerend vermogen van de cursist. Tel daar nog eens bovenop dat dit een tailormade leertrajecten is omdat er continue getoetst wordt of het aansluit bij het kennisniveau. Die combinatie maakt hem een absolute aanrader.

10

Voorkennis om de opleiding Azure Data Engineering te volgen

In deze training heb je voorkennis over de principes van Business Intelligence en Data Warehousing nodig. Deze ervaring kan bijvoorbeeld komen door eerdere ervaring met de SQL Server-stack, of door brede ervaring met Power BI.
T-SQL voor data-analisten (DP-080)
Opleiding Azure Data Engineering

Onderwerpen

De opleiding Azure Data Engineering bestaat uit 6 weken, verdeeld over de volgende modules:
  • Cloud fundamentals
  • Batch Data Processing in de cloud
  • Ontwikkeltechnieken, CI/CD en DevOps
  • Security
  • Infrastructuur en Infra as Code
  • Python
  • Containers
  • Streaming Data

Alle onderwerpen bekijken we vanuit een Data Engineering-oogpunt. Daarbij is niet alleen belangrijk hoe een tool te gebruiken is, maar ook hoe het past in het grotere data-landschap en hoe het geheel onderhoudbaar blijft.

Studiemateriaal

In de opleiding Azure Data Engineering gebruiken we materiaal dat we bij Wortell Smart Learning zelf ontwikkeld hebben. Dit omvat slides, opdrachten voor tijdens de cursusdagen, en opdrachten voor tussendoor. Ook zorgen we voor ruim voldoende stof om je te kunnen verdiepen of verbreden. Wij zorgen ervoor dat je al het benodigde materiaal op tijd ontvangt.

Beschikbare datums

Er zijn momenteel geen geplande datums beschikbaar. Neem contact op voor de mogelijkheden.