Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Power BI en DAX

Met de uitrol van Power BI verandert je organisatie in rap tempo in een data-gedreven organisatie. Op korte termijn is er geen afdeling meer te bedenken waar medewerkers níet regelmatig data analyseren om goed gefundeerde keuzes te maken. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste vaardigheden hebt om het maximale uit Power BI te halen, zonder dat je volle weken bent aan training? Met het Wortell Smart Learning traject: Power BI!

Alles over het leertraject Power BI en DAX

Voor wie is het Smart Learning traject Power BI en DAX?

Het Smart Learning traject Power BI en DAX is niet voor iedereen. We hebben dit specifiek ontwikkeld voor analisten die een stap méér willen doen. Wellicht herken je jezelf wel hierin:

  • Je wilt als data-analist Power BI inzetten om jouw data-analyses goed te ondersteunen.
  • Maar het stopt voor jou niet bij het zelf opdoen van inzichten: je wilt ook je rapporten zó vormgeven, dat anderen deze kunnen gebruiken.
  • En je wilt ze op een goed beheersbare manier kunnen overdragen. Op een verantwoordelijke manier: je wilt veilig werken conform best practices.

Maar met alleen basiskennis kom je er niet. Je wilt geavanceerde analyses kunnen maken en collega’s kunnen helpen met hun berekeningen. Daar komt DAX om de hoek kijken: de taal om datamodellen en geavanceerde berekeningen in Power BI krachtig vorm te geven.

Welke onderwerpen bespreken we?

Zoals je inmiddels hebt gezien, biedt het leertraject heel veel informatie, verbreding en verdieping. Om je een klein idee te geven vind je hieronder een overzicht van de onderwerpen die we behandelen. Mis je iets, of heb je een specifieke vraag? Neem even contact op!

Werken met Power BI

Hoe werk je nu goed met Power BI? Hoe is het pakket opgebouwd, en welke diensten zitten er zoal in? Krijg een goed beeld van alle mogelijkheden: met een solide start beklijft de kennis beter.

Datavisualisatie

Leer om rapporten en dashboards te maken in Power BI. Verrijk rapporten met geavanceerde functionaliteit. Verhoog de interactie, en leer alles over het effectief vormgeven.

Data-analyse

Verrijk je rapporten om inzichten te ontsluiten. Leer geavanceerde analyses doen met de krachtige tools die Power BI aan boord heeft.

Datapreparatie

Leer data te ontsluiten uit diverse bronnen met Power Query. Verken de structuur en opbouw door profiling. Leer je data opschonen en transformeren, zodat je analyses kloppen.

Samenwerken en delen

Data-analyse doe je zelden alleen. Vaak werk je in een team gezamenlijk aan analyses. Maar bijna altijd is er een afnemer van jouw analyse. Leer effectief samenwerken in Power BI.

Deployment en onderhoud

Eenmaal in gebruik, moet een rapport beheerd worden.. Leer hoe je in Power BI zaken kunt overdragen. Ervaar het aanmaken en beheren van datasetes, rapporten en workspaces.

Datamodellering

De effectiviteit van Power BI wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van het datamodel. Leer goede datamodellen maken. Maak measures in DAX. Verbeter de performance van je model.

DAX

Zet je eerste stappen met DAX. Leer hoe DAX onder water écht werkt. En dan: datamodellen, variabelen, row context, filter context, CALCULATE, iterator functies (SUMX, AVERAGEX), filtering, datums, tijden.
Direct van start

Hier kun je inschrijven

Ben je klaar om de volgende stap te zetten en écht van start te gaan met Power BI? Of wil je specifiek de diepte induiken met DAX? Je kunt je direct inschrijven op één van de edities van onze leertrajecten Power BI en DAX.

Gerelateerde pagina's

Meer over Power Platform

Blogpost / 25-8-2022

Ook het Power Platform schreeuwt om Governance!

Het Microsoft Power Platform wordt steeds populairder. Dit platform maakt het mogelijk om snel oplossingen te ontwikkelen en bedrijfsprocessen eenvoud...
Video

Power Platform Governance

In deze video leggen Frank Vanhamel (Wortell) en Harald Wentein (Microsoft) alles uit over de toegevoegde waard evan het Power Platform, het belang va...
Blogpost / 13-1-2022

Van raceauto naar bedrijfsleven: hoe zit het met de beveiliging van data?

Bij Dakar zijn er grofweg twee niveaus. Een auto genereert gegevens die je deels publiekelijk beschikbaar maakt en deels intern gebruikt. In het bedri...
Blogpost / 19-11-2021

Hybride werken en het Microsoft Power Platform: de eindeloze mogelijkheden van Book

Organisaties over de hele wereld zijn dan ook heel druk bezig om de moderne werkplek hierop in te richten. Bij Wortell zien we dit aan de veranderende...
26-11-2021

Innovatiemiddag onderwijs: Samen dromen, samen bouwen

Ben jij een Pabo-student? Volg je een leraren- óf ICT-opleiding? Ben je een mediacoach, onderwijskundige of IT'er? Of houd je je op ee...
Blogpost / 7-10-2021

Power aan het onderwijs: hoe kunnen we tijd besparen op administratieve processen?

Met het Power Platform kunnen onderwijsinstellingen en docenten repetitieve taken uit handen geven om zich meer te kunnen focussen op de tak...
Case

Buitenlandse studie of stage makkelijker regelen met Power Apps

Ben je student, dan biedt het Europese subsidieprogramma Erasmus+ je een mooie kans om voor studie of een stage een tijd in het buitenland te verblijv...
vaccinatie-app
Blogpost / 28-1-2021

Razendsnel een vaccinatie-afspraak inplannen binnen de Zorg? Dat doe je met het Power Platform

Toen een ziekenhuis ons twee weken geleden benaderde met een vaccinatievraagstuk, gingen we dan ook direct aan de slag. De situatie: medewerkers moest...
Blogpost / 20-1-2021

Hoe kunnen ziekenhuizen Microsoft Power Apps inzetten om de efficiëntie te verhogen?

Hoe kunnen ziekenhuizen Power Apps inzetten om efficiëntie te verhogen. 
Video

PowerApps: de mogelijkheden en concrete voorbeelden - Wortell Talks

Jeremy deelt in deze video de mogelijkheden van PowerApps. In een aantal concrete voorbeelden praten hij en Franck over de mogelijkheden van dit platf...
Video

Power Platform: "Kan het niet makkelijker?" - Wortell Talks

Jeremy en Frank deelt in deze video de mogelijkheden van het Power Platform. Ze gaan in op veel voorkomende uitdagingen die ze bij klanten in de prakt...