Remote Assist: hulp op afstand met Mixed Reality

Remote Assist maakt het mogelijk voor de expert om eenvoudig mee te kijken met de field engineer. Daarnaast is het mogelijk om o.a. annotaties te maken in 3D, video te delen, foto’s te maken en zelfs contact te zoeken met meerdere experts tegelijkertijd.

Mixed Reality Remote Assist

Een van de standaardoplossingen die wij implementeren is hulp op afstand, ook wel Remote Assist genoemd. Deze oplossing maakt het voor field engineers mogelijk om hulp van een expert in te roepen. Deze expert hoeft niet op de locatie aanwezig te zijn om de field engineer te helpen. De field engineer maakt gebruik van de Microsoft HoloLens en voert een Microsoft Teams call naar een expert. De expert hoeft alleen maar te beschikken over Microsoft Teams.

Voordelen van Remote Assist

Ondersteuning op locatie gaat vaak gepaard met hoge kosten. Experts zijn veelal onderweg en zijn niet in staat om meerdere field engineers gelijktijdig te helpen. Ook het gebrek aan (juiste) informatie zorgt vaak voor langere doorlooptijden van het oplossen van een probleem.

Remote Assist van Microsoft biedt de volgende voordelen;

  • Field engineers hebben hun handen vrij om het werk uit te voeren
  • Experts hoeven niet op locatie aanwezig te zijn
  • Experts kunnen meerdere field engineers tegelijkertijd helpen
  • Door video en annotaties is de expert veel sneller in staat om samen met de field engineer het probleem vast te stellen en op te lossen
  • Additionele ondersteuning is mogelijk door het delen van documenten en tekeningen
  • Vastlegging van video en geluid is mogelijk
  • De technologie werkt met zeer lage bandbreedtes en hoge latencies

De inzet van Remote Assist kan enorme besparingen opleveren voor uw organisatie. Denk aan het verminderen van reiskosten voor experts, vermindering van uren, kortere doorlooptijden en kortere uitval van machines en/of dienstverlening.

Jumbo transformeert de maritime sector met Mixed Reality

Bekijk case

Onze aanpak

Doordat Remote Assist een standaardoplossing is, is het hierdoor eenvoudig en snel toepasbaar voor bijvoorbeeld de industrie en offshore sector. Wortell gebruikt hiervoor een gedegen aanpak m.b.v. workshops, installatie & configuratie en adoptie op de werkvloer.

Als Wortell hebben we zeer veel ervaring met het implementeren van deze oplossing bij onze klanten. Tijdens de workshops gaan we dieper in op de scenario’s, benodigde rollen en wijze van adoptie bij de gebruikers. Ook helpen we bij het bepalen van de Return Of Investment.  Naast de installatie van de hardware en software, dragen we ook zorg voor de implementatie en adoptie binnen uw organisatie. We werken daarbij, wanneer nodig, met partners die zich specialiseren in netwerk connectiviteit. Hierdoor hebben we diepe technische kennis omtrent het functioneren van deze oplossing bij lage bandbreedtes en hoge netwerk latency op verschillende locaties.

Mixed Reality Remote Assist pakket

We bieden een Wortell Mixed Reality Remote Assist pakket aan. Dit pakket bevat o.a. de workshops, installatie & implementatie van software en hardware en de adoptie voor experts en field engineers. Hiernaast bieden we add-ons aan op het pakket waarmee u de aanpak nog beter kunt afstemmen op uw organisatie.

Neem voor meer informatie contact met ons op!