Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusiviteit bij Wortell

Het is Pride Week in Amsterdam! En dat vieren we enthousiast mee bij Wortell. Want kunnen zijn wie je bent en houden van wie je wilt, dat vinden we bij Wortell uitermate belangrijk. Welke plek krijgt diversiteit op de werkvloer, en hoe inclusief zijn we binnen Wortell? Eind vorig jaar startten we een projectgroep op om diversiteit en inclusie een vast werkpunt te maken binnen de organisatie. We spraken erover met Hanne Van de Broek, die de projectgroep begeleidt.

Hi Hanne – wat is jouw rol binnen Wortell?

Officieel luidt mijn functietitel “HR Recruitment & Talent Officer”, een hele mond vol. Eigenlijk betekent het dat mijn kerntaken zich zowel op vlak van HR, Recruitment, als op vlak van Learning & Development situeren. Talent vind ik daarbij een krachtig kernwoord. Ik ga niet alleen op zoek naar het beste talent buiten onze organisatie, ik stimuleer ook zoveel mogelijk de groei van het aanwezige talent binnen Wortell.

Waarom is de projectgroep rond het thema diversiteit en inclusie ontstaan?

Eind vorig jaar dachten we met een aantal collega’s na over welke thema’s we op de kalender van 2022 wilden prikken. Een mooi moment om even stil te staan bij het bredere kader en de visie die we willen hanteren, ook naar de toekomst toe. Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie was daarbij een groot thema waar we nu ook gericht en structureel mee aan de slag wilden. En zo gezegd, zo gedaan! Vanuit mijn rol en persoonlijke interesse stelde ik voor om dit project te trekken, en stelden we een werkgroep samen. Intussen zijn we met 7 kernleden en worden we bijgestaan en geadviseerd door dr. Cara Antoine en andere ambassadeurs binnen de organisatie.

Wat is het doel van de werkgroep Diversity, Equity & Inclusion?

Diversity, Equity en Inclusion (DEI) op de kaart zetten binnen Wortell, natuurlijk! Wat we beogen is het zijn van een werkomgeving die een plek biedt voor iederéén. Dat we ons als organisatie bewust zijn van de vele verschillen die er binnen én buiten Wortell bestaan, en de vooroordelen die dat onvermijdelijk met zich meebrengt. Wij willen Wortellers empoweren in wat hen uniek maakt, en daar ook acties aan koppelen om concrete stappen vooruit te kunnen zetten.

Hanne Van de Broek
Wat we beogen is het zijn van een werkomgeving die een plek biedt voor iederéén. Dat we ons als organisatie bewust zijn van de vele verschillen die er binnen én buiten Wortell bestaan, en de vooroordelen die dat onvermijdelijk met zich meebrengt. Wij willen Wortellers empoweren in wat hen uniek maakt, en daar ook acties aan koppelen om concrete stappen vooruit te kunnen zetten.

Wat mogen we ons voorstellen bij de acties waar jullie op werken?

Eerst willen we inzetten op de visibiliteit en gewaarwording rond DEI binnen onze organisatie. We komen als projectgroep nog maar pas piepen, maar we bruisen van de ideeën en de eerste krijtlijnen worden al stilaan getrokken. Zo presenteerden we onlangs voor het eerst onze initiële bevindingen over DEI binnen Wortell aan de Board of Directors en Supervisory Board van de Wortell Group, om ook ons aanhaakpunt bij het leadership te verzilveren. Daaruit trokken we dan weer waardevolle lessen en actiepunten uit voort om mee aan de slag te gaan. Zo willen we bijvoorbeeld ons wervingsbeleid eens goed onder de loep nemen om te zien waar hierbij onze groeipunten liggen, en willen we ook kritisch kijken naar het taalgebruik dat we hanteren in onze communicaties om zeker te zijn dat we er iederéén mee aanspreken. Echt ontzettend interessant en leuk om hierin een verschil te kunnen betekenen.

Hoe vieren jullie Pride Week bij Wortell?

De Pride is een prachtige gelegenheid om diversiteit extra in de kijker te zetten. We grijpen ze dan ook met beide handen aan om even stil te staan bij de diversiteit die vandaag aanwezig is binnen Wortell, en hoe we die in de toekomst nog meer kunnen uitbreiden en kracht bijzetten. Houd zeker onze website en sociale media kanalen (LinkedIn en Facebook) in de gaten voor een leuke winactie, zodat we er voor iedereen een feest van kunnen maken!

Werken bij Wortell, hoe ziet dat eruit?

Meer over Werken bij Wortell

Blogpost / 18-7-2022

Traineeship Cyber Security

In het najaar start ons Cyber Security Traineeship. Binnen dit programma word je binnen twee jaar opgeleid tot een zelfstandige Security Professional.
Blogpost / 14-6-2021

Echt op je plek zijn bij Wortell

De eerste maand als Worteller.
Blogpost / 5-5-2022

Uitstekend werkgeverschap; Wortell is een World-class Workplace

Ons motto, 'We empower people', geldt niet alleen voor klanten, maar ook voor onze medewerkers.
Blogpost / 25-2-2021

Waarom mensen bij Wortell op nummer één staan

Ons motto, 'We empower people', geldt niet alleen voor klanten, maar ook voor onze medewerkers.
Blogpost / 11-12-2020

De eerste week bij Wortell

Dion legt uit hoe zij werd meegenomen in de wereld van Wortell!
Vacature

Open sollicitatie

Wij komen graag met je in gesprek, ook als er op dit moment wellicht geen passende vacature is.
Vacature

IT Support Engineer

Ben jij de ambitieuze IT Support Engineer die wij zoeken?
Vacature

Stage Interne Communicatie

Ben jij op zoek naar een HBO/WO (afstudeer-) stage in de richting van Communicatie? Wil jij waardevolle werkervaring op doen op het gebied van Interne...
Vacature

Forensic Analist

Je hebt passie voor security en besteedt graag je tijd aan het verdiepen in technieken, procedures en het leren van de nieuwste threats op het gebied...
Vacature

Compliance Manager

Als Compliance Manager ben je verantwoordelijk voor de controle en naleving van de verschillende standaarden binnen Wortell.
Vacature

Corporate IT Recruiter

Wij zoeken iemand die het leuk vindt om meerdere facetten van recruitment tot zich te nemen.
Vacature

Recruitment Marketeer

Jij zorgt ervoor dat Wortell uitblinkt op de arbeidsmarkt.
sven_stock_wortell
Vacature

Business Architect IT

Als Business Architect IT treed je op als Trusted Advisor voor onze klanten. Jij stelt high level roadmaps op waarbij je rekening houdt met de uitvoer...
Vacature

Project Controller

Als Project Controller zie jij erop toe dat onze projecten verlopen volgens budgettering en financiële planning.
Vacature

Cyber Security Traineeship

Dit najaar start ons Cyber Security Traineeship. Binnen dit programma word je binnen twee jaar opgeleid tot een zelfstandige Security Professional.
Vacature

Accountmanager

Jij bent verantwoordelijk voor het verkopen van onze diensten in zowel de profit als de non-profit sector.
Vacature

Project Manager

Als project manager bij Wortell heb je afwisselende dagen, die gedeeltelijk van te voren vast staan maar ook voor een groot deel bestaan uit ad hoc we...
Vacature

Identity & Access Management (IAM) Specialist

Jij bent de specialist op het gebied van Identity & Access Management bij onze klanten.
Vacature

Office Manager

Als Officemanager ben jij contactpersoon en vraagbaak voor office gerelateerde zaken.
Vacature

Director of Managed Services

Jij bent verantwoordelijk voor het aansturen van beide operations teams in Nederland & België.